Torstaina oopperapäivän avasi Saimaa-ilmiö — kulttuuripääkaupunkihakemuksen kuulumisia kerrottiin kaikelle kansalle

Satamapuiston aamunavauksissa voi ilmaiseksi kuulla huippuluokan oopperatähtiä. Torstain laulajavieraana oli Sevillan parturin kreivin roolista tuttu tenori Alexey Tatarintsev.

Soila Puurtinen

Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihakemuksen koordinaattorit 
Anu-Anette Varho ja Reko Tammi kiertävät kesätapahtumissa innostamassa kansaa mukaan kulttuuripääkaupunkihankkeen suunnitteluun. Torstaina heitä voi kuulla Savonlinnan oopperapäivän avauksessa Satamapuistossa.
Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihakemuksen koordinaattorit Anu-Anette Varho ja Reko Tammi kiertävät kesätapahtumissa innostamassa kansaa mukaan kulttuuripääkaupunkihankkeen suunnitteluun. Torstaina heitä voi kuulla Savonlinnan oopperapäivän avauksessa Satamapuistossa.

Savonlinnan oopperapäivän avauksessa torstaina 25. heinäkuuta Saimaa-ilmiön eli Savonlinnan kulttuuripääkaupungin hankekoordinaattorit Anu-Anette Varho ja Reko Tammi kertoivat kulttuuripääkaupunkihakemuksen tilanteesta. Tarkoitus on hakea Savonlinnaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.

— Saimaa-ilmiön ydin ovat tarinat, jotka kumpuavat maailman kauneimman järvialueen elämästä, historiasta ja nykyajasta. Niiden perustalle rakentuu monipuolinen, uutta luova kulttuuriohjelma, jossa kaikki alueen suuret kaupungit ja maakunnat ovat osallisina, kertoi Reko Tammi hankkeen kuulumisista lehdistötilaisuudessa hiljattain.

Jos et päässyt torstaina oopperapäivän avaukseen, lue kulttuuripääkaupunkihakemuksen kuulumisia lehdistötilaisuudesta kertovasta jutusta tästä linkistä.

Kesän mittaan koordinaattorit kiertävät Saimaan alueen kulttuuritapahtumia, jakavat tietoa hankkeesta ja keräävät alueen asukkaiden ajatuksia ja ideoita.

Tuija Pauhu

Torstain oopperapäivän avauksen laulajavieraana sykähdyttää Alexey Tatarintsev.
Torstain oopperapäivän avauksen laulajavieraana sykähdyttää Alexey Tatarintsev.

Saimaa-ilmiöön ovat sitoutuneet Savonlinnan lisäksi Kuopio, Joensuu, Lappeenranta, Mikkeli, Imatra ja Kajaani. Hankkeen keskuspaikka on Savonlinna, jonka nimissä statusta myös haetaan.

Tuttuun tapaan oopperapäivän avauksessa saadaan myös musiikillisia makupaloja. Torstain laulajavieraana oli Sevillan parturin kreivin roolista tuttu tenori Alexey Tatarintsev.

Juttua päivitetty. Torstain oopperapäivän avaus on päättynyt.

Soila Puurtinen

Oopperapäivän avaukset ovat kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia.
Oopperapäivän avaukset ovat kaikille avoimia, maksuttomia tilaisuuksia.

Oopperapäivän avaukset ovat oopperajuhlien jokaisena päivänä Savonlinnan Satamapuistossa, ravintola Waahdon terassilla kello 10.