Tilaajalle

Inkerinsuomalainen sai töitä Suomesta vasta asuttuaan täällä seitsemän vuotta – Pitkäaikaistyöttömille maahanmuuttajille töiden saaminen omin avuin on erittäin vaikeaa

Savonlinnassa alkanut Mahku-hanke auttaa maahanmuuttajia yksilöllisesti työllistymään. Suomea vieraana kielenä puhuvan työhakemusta ei välttämättä edes lueta.

Tuija Pauhu

Projektipäälikkö Leena Laurosesta (vas.)  ja projektityöntekijä Ronja Laamasesta Valentina Sutinen, Anatolii Virolainen ja Antonina Virolainen ovat hyvä esimerkkis siitä, että myös pitkäaikaistyöttömiä maahanmuuttajia voidaan työllistää, vaikka ikääkin löytyisi.
Projektipäälikkö Leena Laurosesta (vas.) ja projektityöntekijä Ronja Laamasesta Valentina Sutinen, Anatolii Virolainen ja Antonina Virolainen ovat hyvä esimerkkis siitä, että myös pitkäaikaistyöttömiä maahanmuuttajia voidaan työllistää, vaikka ikääkin löytyisi.

Seitsemän vuotta sitten Anatolii Virolainen muutti Pietarista Suomeen. Takana oli kymmenen vuoden jonotus inkerinsuomalaisten paluumuuttajien listalla ja suomenkielen kokeet. Mukana ”junan vaununa” tuli myös vaimo Antonina Virolainen. Nyt 59-vuotiaina molemmat saivat ensimmäiset pidemmät työsuhteensa Suomesta. Antonina työskentelee Sosterilla ja Anatolii metallitöissä Joros Oy:ssa.