Vesitaksat ja venepaikkamaksut nousevat Savonlinnassa

Pysäköintimaksut pysyvät ennallaan.

Timo Seppäläinen

Vesitaksoihin tulee ensi vuonna viiden prosentin korotus Savonlinnassa, jos kaupunginhallitus ei puutu teknisen lautakunnan päätökseen.
Vesitaksoihin tulee ensi vuonna viiden prosentin korotus Savonlinnassa, jos kaupunginhallitus ei puutu teknisen lautakunnan päätökseen.

Savonlinnan vesitaksat nousevat ensi vuoden alussa ensimmäisen kerran vuoden 2016 jälkeen. Vesi- ja jätevesimaksut nousevat viidellä prosentilla, joten yhden vesi- ja jätevesikuution yhteishinnaksi tulee ensi vuonna 5,18 euroa, josta yksi euro on arvonlisäveroa.

Savonlinnan Veden perusmaksuja ei koroteta. Tekninen lautakunta äänesti myös vaihtoehdosta, jossa perusmaksua olisi korotettu ja käyttömaksujen korotus olisi ollut pienempi.

Kaupunginhallitus on määrännyt korottamaan taksoja kolmella prosentilla. Virkamiehet esittivät vesitaksaan suurempaa korotusta.

Venepaikkamaksut nousevat muutamalla eurolla. Esimerkiksi kiinteän peruslaituripaikan hinta nousee neljällä eurolla ja uusi kausihinta on 140 euroa. Soutuveneen maihinvetopaikan hinta nousee eurolla, ja uusi kausihinta on 46 euroa.

Pysäköintimaksut pysyvät ennallaan. Mittarista saa 50 sentillä pysäköintiaikaa 10 minuuttia.

Tekninen lautakunta päätti taksoista, koska sillä on asiassa päätösvalta. Kaupunginhallitus voi halutessaan puuttua taksoihin.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut