Pietarilaispariskunnan hammasklinikka valmistui Pihlajaveden rannalle — Julia Parviainen: Minua viehättää täällä kaikki

Nyt valmiina on klinikan kahdesta hoitohuoneesta toinen. Alexander Gerasimov työskentelee vielä toistaiseksi Pietarissa.

Timo Seppäläinen

Julia Parviainen kertoo, että haaveena on jossain vaiheessa kasvattaa klinikan työtiimiä. - Haluan luoda hyvän tiimin, sillä tunnelma on työssä tosi tärkeä.
Julia Parviainen kertoo, että haaveena on jossain vaiheessa kasvattaa klinikan työtiimiä. - Haluan luoda hyvän tiimin, sillä tunnelma on työssä tosi tärkeä.

Hammasklinikan ikkunasta avautuu aurinkoinen näkymä Pihlajaveden suuntaan, parvekkeella kukkivat kukat ja ovesta puhaltaa kesätuuli.

Pietarista lähtöisin olevien Julia Parviaisen ja Alexander Gerasimovin klinikka sijaitsee aivan Olavinlinnan kupeessa, kaksikerroksisessa rivitalossa Aino Acktén puistotiellä.

Pariskunnalla on talossa kaksi vierekkäistä asuntoa, joista toinen on Onnellinen hymy -yrityksen hammasklinikan toimitila.

Lähes vuoden kestänyt klinikkatilan remontti alkaa olla valmis.

— Toiminta alkaa 20. kesäkuuta. Pidämme yleisölle avoimet avajaiset sunnuntaina 18.6. kello 11—15, kertoo Julia Parviainen.

Aluksi Savonlinnassa työskentelee hänen lisäkseen hammashoitaja Maarit Muukkonen. Gerasimovin työ jatkuu vielä toistaiseksi Pietarissa.

— Kun klinikka saadaan toimimaan, hänkin tulee tänne.

Sitä ennen on käytävä läpi 13 tentin sarja, jonka Parviainenkin suoritti saadakseen oikeuden työskennellä hammaslääkärinä Suomessa.

Klinikalla on kaksi hoitohuonetta, joista toinen on valmiina. Hoitohuoneen sekä välinehuollon kalusteiden ja laitteiden lisäksi paikoillaan on jo 3D-laite.

Parviainen sanoo, että laitetta hyödynnetään implanttisuunnittelussa, suun ja hampaiden epämääräisten tulehdusten löytämiseksi sekä muun muassa puhkeamattomien viisaudenhampaiden poistoissa.

— Tulossa on vielä laite, jolla esimerkiksi kruunu tai laminaatti voidaan valmistaa tietokoneohjatusti. Nykyisin on tärkeää, että voidaan tehdä työt suoraan vastaanotolla, eikä niitä tarvitse lähettää mihinkään.

Julia Parviainen työskenteli Pietarissa lähes 20 vuotta hammaslääkärinä yksityissektorilla.

Hän kertoo tekevänsä kaikkia suun ja hampaiden hoitoon liittyviä töitä, myös implantteja ja esteettistä hammashoitoa.

— Mieheni on implantologi ja suukirurgi.

Parviaisen isän vanhemmat tulivat Suomesta Venäjälle vallankumouksen aikana.

Suomea hän ei kotona kuullut, niinpä hän aloitti kieliopinnot viisi vuotta sitten nollasta. Nyt kieli sujuu jo hyvin. Pietarin ja Savonlinnan väliä kulkeva Alexander Gerasimov opiskelee suomea.

Haaveena on saada työyhteisöön jossain vaiheessa täydennystä.

— Toivon, että tiimi kasvaa jossakin vaiheessa, että tulee suuhygienisti ja lääkäreitä. Haluan luoda hyvän tiimin, sillä tunnelma työssä on tosi tärkeä, Parviainen toteaa.

Perheessä on 11- ja 16-vuotiaat pojat. Seutu on tullut tutuksi vuosien mittaan, sillä perhe rakensi jo vuonna 2007 savonlinnalaiseen rantamaisemaan omakotitalon, johon matkattiin Pietarista pari kertaa kuukaudessa.

Savonlinnassa miellyttää moni asia.

— Kaikki viehättää minua, viihdyn tosi hyvin täällä. Täällä on vähemmän ihmisiä kuin Pietarissa, puhtaampi ilma, enemmän mahdollisuuksia harrastaa hiihtämistä, ratsastamista, uintia, kävelyä, pyöräilyä — kaikkea. Voi mennä suoraan ulos ja olla luonnossa. Se on meille tärkeää.

Seija Gustavsson

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.