Savonlinnassa lastenvaunu ei riitä matkalipuksi paikallisliikenteessä — ”Tarvitaan maksavia asiakkaita”

Kyyti on ilmainen veteraaneille ja vammaisten avustajille sekä ensi vuonna kokeilumielessä myös alle 18-vuotiaille iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä.

Vesa Vuorela

Savonlinnan joukkoliikenne kaipaa maksavia asiakkaita lisää.
Savonlinnan joukkoliikenne kaipaa maksavia asiakkaita lisää.

Savonlinnassa lastenvaunujen kanssa kulkeva äiti tai isä ei pääse ilmaiseksi paikallisliikenteen kyytiin, vaikka monessa muussa kaupungissa pääsee.

Savonlinnan kaupungin logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkoselle asiasta on tullut yksi palaute. Ilmaiskyytien laajentamisesta tähän suuntaan ei hänen mukaansa ole kaupungintalolla edes keskusteltu.

— Meillä tarvitaan myös niitä maksavia asiakkaita. ei ole tästä edes keskusteltu. Ilmaiseksi pääsevät veteraanit ja vammaispalvelulain mukaiset avustajat sekä jatkossa iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä myös nuoret.

Itkonen on ollut kaupungin logistiikkatehtävissä viitisentoista vuotta. Sinä aikana vaunu ei ole matkalipusta käynyt. Hän arvioi, että tämäntyyppistä tarvetta on Savonlinnassa loppujen lopuksi harvoilla.

— Lapsiperheillä on täällä aika usein oma auto, ja joukkoliikenteen vuorot taitavat sopia esimerkiksi päiväkoteihin menemiseen ja sieltä tulemiseen huonosti.