Rekka suistui ojaan Punkaharjulla — Kymmenisen litraa maahan vuotanutta öljyä saatiin kerättyä talteen

Sivutiet ovat nyt peilikirkkaalla jäällä, ja erityisesti raskaat ajoneuvot ovat suurissa vaikeuksissa.

Etelä-Savon pelastuslaitos kävi keskiviikon ja torstain välisenä yönä keräämässä kymmenisen litraa maahan vuotanutta öljyä talteen Punkaharjun Putikossa.

Öljy oli vuotanut maahan keskiviikkona aamupäivällä ojaan suistuneesta rekasta.

— Keskiviikkona saimme aamupäivällä hälytyksen, että rekka on ojassa. Kävimme paikalla ja totesimme, että turvepaaleja kuljettanut rekka oli suistunut tukevasti ojaan erittäin liukkaalta tieltä ja kaatunut kyljelleen. Siinä vaiheessa totesimme, ettei siitä vuoda mitään, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

— Kuljettaja oli kävellyt itse läheiseen taloon hälyttämään apua. Hän soitti paikalle myös nosturiauton nostamaan auton ojasta. Kun auto oli nostettu takaisin tielle, olikin havaittu, että siitä on vuotanut hieman öljyä maahan. Meidät hälytettiin uudelleen apuun, ja öljy saatiin kerättyä pois.

Sivutiet ovat nyt peilikirkkaalla jäällä, ja erityisesti raskaat ajoneuvot ovat suurissa vaikeuksissa. Vastaavia onnettomuuksia rekoille on sattunut viime päivinä muuallakin Etelä-Savossa.

— Tieliikennekeskukseen voi aina soittaa, ja sieltä kutsutaan paikallinen urakoitsija hiekottamaan tietä. Tien kunnossapitäjä vastaa aina liukkaudentorjunnasta, Aho muistuttaa.