Mäntysuopa tuoksuu pian keskustassa — Koululahteen juhannukseksi uusi matonpesupaikka

Matonpesupaikat on tältä kesältä jo avattu

Antti Varonen

Mattoja pääsee jynssäämään pian myös Savonlinnan keskustan alueella.

Savonlinnan keskustaan saadaan pitkään ja hartaasti toivottu matonpesupaikka. Kaupunki rakentaa viemäröidyn pesupaikan Koululahteen juhannukseen mennessä.

–Pesupaikalla on kaksi kapeiden mattojen allasta, yksi leveiden mattojen allas sekä betoninen pesupaikka, jossa mahtuu pesemään pitkällä harjalla leveän maton, kuvailee kaupunginpuutarhuri Raili Aurava. Myös mankeli kuuluu varustukseen.

Paikka on Koululahden lahdukassa kohdassa, jossa Koululahdenkadulta tuleva kevyen liikenteen väylä haarautuu alikulkutunnelin jälkeen Ruislahteen ja vesilaitokselle.

—Autolla pääsee matonpesupaikan viereen, mutta autot eivät saa tukkia kevyenliikenteen väylää vaan ne on jätettävä kadun varteen, Aurava sanoo.

Olemassa olevat matonpesupaikat Savonlinnassa sekä Kerimäen ja Punkaharjun taajamissa on tältä kesältä jo avattu. Kerimäellä pohjapumppu oli matonpesupaikkaa avattaessa jäässä, mutta lämmin jakso ratkaisi ongelman ja vettä tulee kaikille matonpesupaikoille.

Uimarannoilla ei uudistuksia tänä kesänä

Kaupungin ylläpitämät uimarannat aukeavat 15.6. Uudistuksia ei täksi kesäksi ole tulossa.

Kaupungin alueella on kolmenlaisia uimapaikkoja. Yleisiä uimarantoja ovat ovat rannat, joissa päivittäinen uimarimäärä on yli 100 henkilöä. Näitä rantoja ovat Pikku-Kakkosen ranta, Heikinpohjan ranta ja Punkaharjun uimalaitos.

Rantojen kunnossapito on säännöllistä ja niiden varusteisiin kuuluvat muun muassa pukusuojat ja jätehuolto. Pikku-Kakkosen rannassa, Heikinpohjassa ja Vuohimäessä on uimareille myös WC.

Koulukadun uimapaikkaa hoitaa kunnallistekniset palvelut ja Heikinpohjan uimaranta on sivistystoimen hoitama.

Pieniä yleisiä uimarantoja ovat Everlahti, Kalastajakylä, Karkulahti, Laitaatsilta, Tärysaari Jukolansalossa, Kyrönniemi ja Majakkaniemi. Savonrannan taajaman uimapaikka sijaitsee kirkonkylässä Pukkivirran rannalla. Savonrannan muut uimapaikat ovat Rönkönvaarassa, Hankavaarassa ja Oriniemen leirikeskuksessa.

Pieniä uimapaikkoja hoitaa kunnallistekniset palvelut ja näillä uimapaikoilla sekä jätehuolto että kunnossapito on viikoittaista.

Kaupungin ylläpitämien uimarantojen lisäksi Savonlinnassa on useita uimapaikkoja sekä keskustassa että taajamissa.

–Kaupunki ei näitä uimapaikkoja ylläpidä, mutta niitä käydään vesomassa silloin tällöin kaupunkilaisten toiveiden pohjalta, Aurava sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet