30-vuotias Janne Weander elinkeinojohtajaksi Savonlinnaan - voitti vaalin yhdellä äänellä

Kaupunginhallitus valitsi elinkeinojohtajan äänin 6-5

Aleksi Havu

Janne Weander (kuvassa) voitti elinkeinojohtajan virkavaalin helmikuun puolivälissä.
Janne Weander (kuvassa) voitti elinkeinojohtajan virkavaalin helmikuun puolivälissä.

Savonlinnan kaupunginhallitus on äänin 6—5 valinnut kaupungin elinkeinojohtajaksi kauppatieteitten maisteri Janne Weanderin, 30, Vantaalta.

Weander työskentelee Tieto Oyj:ssä konsulttina. Hän oli kaupunginhallituksen haastateltavana maanantaina. Haastateltavana oli myös toinen loppusuoralla ollut viranhakija, diplomi-insinööri Jarmo Häkkinen, 64, Savonlinnasta. Kaupunginjohtaja Janne Laine esitti virkaan Häkkistä, joka kuitenkin hävisi Weanderille äänestyksessä.

— Olin Lahden kohdalla ajelemassa takaisin kotiin päin, kun kuulin valinnasta. Tuntuu todella hyvältä. Nyt vaan ruvetaan järjestämään käytännön asioita, Weander sanoo.

Weander arvelee, että hän pääsee muuttamaan Savonlinnaan todennäköisesti maaliskuun puolivälissä tai huhtikuun alussa. Mikkeliläislähtöinen kihlattu Henna Kokkonen tulee aikanaan perässä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.