Jumppaa, teatteria tai vaikka uusia kieliä — Linnalan kevään kursseille ilmoittautuminen käynnistyy ensi keskiviikkona

Linnalan opiston kevään kursseille ilmoittautuminen käynnistyy keskiviikkona. Ryhmiä löytyy kaikenikäisille.

Soila Puurtinen

Linnalan oppilastöiden näyttelyn antia viime vuodelta.
Linnalan oppilastöiden näyttelyn antia viime vuodelta.

Linnalan opisto tarjoaa Savonlinnan seudun ja Enonkosken kunnan asukkaille runsaan määrän erilaisia kursseja ja yleisötilaisuuksia kevätkaudella 2019.

Opintoryhmiä on yhteensä tarjolla noin 300.

Kaikille avoin ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 2. tammikuuta kello 9 netin kautta osoitteessa linnala.fi tai puhelimitse 015 51180 tai toimistossa, osoitteessa Sotilaspojankatu 7.

Toimisto on avoinna keskiviikosta torstaihin 2.—3.1. kello 9—17 ja perjantaina 4.1. kello 9—14.

Toivottu ranskan alkeet takaisin

Kielikursseilta on nyt mahdollista saada digitaalinen Kielenosaaja-merkki osoituksena koulumaailman ulkopuolella hankitusta kielitaidosta. Merkkejä voi hakea valikoiduilta pilottikursseilta, jotka ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa kaksivuotista Kielten taitotasot osaamismerkeiksi -hanketta.

Kielten uusia kursseja ovat toivotut ranskan alkeet, joita kokeillaan päiväkurssina. Niin ikään toivottu unkarin kieli palaa kurssiohjelmaan muutaman vuoden jälkeen. Tarjolla on unkarin alkeita matkailijoille.

Musiikin opetuksessa tarjotaan runsaan kuoro-, yhteislaulu-, soitinryhmä- ja yksilöopetuksen lisäksi muskarit palleroikäisille ja kehitysvammaisille.

Tietotekniikan kevään kurssitarjonnassa on entistä enemmän mobiililaitekursseja. Älypuhelimet ja tabletit monipuolistuvat jatkuvasti, ja niiden oppimiseen kannattaa satsata.

Monipuolisesti liikuntaa

Liikunnan monipuolisessa tarjonnassa on ryhmiä sekä kevyttä että teholiikuntaa hakeville. Uusia ryhmiä ovat yksin tanssittava tanssitreenien alkeet, joka on suunnattu seniori-ikäisille, ryhtiä rankaan antava keppijumppa ja lauantaisin kokoontuva kundaliinijooga.

Kädentaitojen uutuuksia ovat mm. kierrätysmateriaaleja hyödyntävä punontaa ja askartelua, huonekalujen verhoilu ja entisöinti Verhoomo Millin tiloissa sekä tupsutyynykurssit.

Valokuvauksessa uutuutena on tuotekuvauksen kurssi, jolla voi oppia perusasiat laadukkaasta tuotevalokuvauksesta. Edustavat kuvat voi ottaa vaikkapa yrityksen tuotteista verkkosivulle tai ilmoitukseen.

Linnalan teatteriryhmissä valmistuu esitykset kevätkaudella.

Monipuolisesti kursseja myös pitäjissä

Linnala toimii monipuolisesti myös Savonlinnan keskusta-alueen ulkopuolella.
Kerimäellä liikuntaryhmät ovat kasvattaneet suosiotaan, ryhmiä on jo 11 kokoontuen myös Anttolassa, ja Makkolassa. Kädentaitoja voi harjoittaa käsityön, teknisen työn, verhoilun ja kudonnan kursseilla. Lisäksi tarjolla on englannin kurssi, musiikin yksilöopetusta, posliinimaalausta, tietotekniikkaa ja ilmaisutaidon ryhmiä. Ikäihmisten virikeryhmä jatkaa keskusteluteemoin.

Punkaharjulla musiikin opetus on suurin ainealue kuoro- pelimanni- ja harmonikkaryhmineen. Käden-taitojen ryhmät kokoontuvat taajaman lisäksi Hiukkajoella, Vaarassa ja Särkilahdessa. Liikunnan iloa voi kokea vaikkapa kahvakuulassa tai putkirullauksessa. Lisäksi voi harrastaa kuvataiteita, tietotekniikkaa ja runoilmaisua.

Savonrannalla jatkavat bändikurssi, kansanmusiikki, jouhikonsoitto ja musiikin yksilöopetus. Käden-taitoryhmät kokoontuvat Rönkkötalossa, Vuokalan myllyllä ja Savonrannan koululla.

Enonkoskella kokoontuu neljä kädentaitojen ryhmää: puutyöt, kudonta ja käsityö ja verhoilu. Viihde-kuoro ja harmonikkaryhmä sekä musiikinyksilöopetus jatkavat.

Muita opintoryhmiä ovat näytelmäryhmä, tietotekniikka ja kahvakuula.