Maasto on kuivaa ja ruohikkopalovaroitus päällä minä hetkenä hyvänsä — Varoituksen aikana avotulen tekeminen on kiellettyä ja rangaistavaa

Ilmatieteenlaitos ei kasvukauden alettua enää ruohikkopalovaarasta varoita, palomestari kehottaa seuraamaan pelastuslaitosten viestintää.

Maasto on kuivaa ja ruohikkopalovaroitus päällä minä hetkenä hyvänsä — Varoituksen aikana avotulen tekeminen on kiellettyä ja rangaistavaa

Maasto on monin paikoin erittäin kuivaa ja kuivuu näillä keleillä koko ajan entisestään, muistuttaa pelastuslaitos.

Etelä-Savossa ei ole vielä ruohikkopalovaroitus voimassa, mutta se saatetaan julistaa päälle minä hetkenä hyvänsä.

— Viikonlopun aikana se tulee varmasti, arvioi päivystävä palomestari Joni Himberg.

Ilmatieteenlaitos ei kasvukauden alettua ruohikkopalovaroituksista enää omilla verkkosivuillaan varoita. Siellä on vain metsäpalovaroitukset.

— Maastossa kasvaa tuoretta heinää ja muuta kasvillisuutta monin paikoin, mutta todella paljon on myös edelleen erittäin kuivia kohtia. Niissä palo lähtee liikkeelle hyvin nopeasti.

Pelastuslakia muutettiin vuodenvaihteessa siten, että ruohikkopalovaroituksen aikaan avotulen tekeminen on kielletty aivan kuten metsäpalovaroituksien aikana. Avotulen teko maastoon on varoitusten aikana paitsi kiellettyä myös rangaistavaa. 

Ilmatieteen laitos ei ruohikkopalovaarasta siis enää varoita. Himbegr kehottaa seuraamaan pelastuslaitosten viestintää esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

— Näin nätit ilmat eli varmaan on mökeillekin porukkaa tulossa. Nyt vain pitäisi malttaa olla avotulia tekemättä. Me laitamme heti tietoa omille verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan ja sieltä voi asian tarkistaa, Himberg vakuuttaa.