Punkaharjun Lomakeskus hakeutui konkurssiin — Yhtiö piti Kesämaan huvipuistoa sekä harjoitti majoitus- ja matkailutoimintaa

Soila Puurtinen

Kulunut kesä oli kylmän ja sateisen sään takia huvipuistossa erityisen huono.
Kulunut kesä oli kylmän ja sateisen sään takia huvipuistossa erityisen huono.

Punkaharjun Lomakeskus on hakeutunut konkurssiin maanantaina. Lomakeskus on pitänyt Kesämaan huvipuistoa sekä harjoittanut majoitus- ja matkailutoimintaa.

Punkaharju Resortin alueen ja siihen kuuluvat rakennukset omistaa Punkaharjun Loma, joka on eri yritys kuin matkailutoimintaa harjoittava Punkaharjun Lomakeskus.

Kulurakennetta ei voi huvipuistossa sopeuttaa säiden mukaan.

Molemmat yhtiöt kuuluvat L-House-konserniin.

L-Housen toimitusjohtaja Juha Pelkonen kertoo, että yhtiö hakee alueelle aktiivisesti ostajaa. Sitä etsittiin myös Lomakeskukselle ennen konkurssia.

Kiinnostuneita on ollut, mutta rahoituksen järjestäminen ei ole toistaiseksi onnistunut.

— Kulunut kesä oli kylmän ja sateisen sään takia huvipuistossa erityisen huono. Savonlinnassa ei ollut yhtään hellepäivää, mutta kulurakennetta ei voi huvipuistossa sopeuttaa säiden mukaan, Pelkonen sanoo.

Yhtiön liiketoiminta on ollut tappiollista viime vuosina. Toiminta on ollut ympärivuotista, mutta kesäsesongilla on ollut iso merkitys kannattavuuteen.

Kesämaahan ei ole tehty uusia investointeja pariin vuoteen ja nyt yhtiön hallitus totesi, ettei kannattavalle liiketoiminnalle ole edellytyksiä ilman merkittäviä lisäinvestointeja alueelle.

Jatkaja ennen ensi kesää?

Toiminta on ollut ympärivuotista, mutta kesäsesongilla on ollut iso merkitys kannattavuuteen.

— Olemme keskittyneet kiinteistöjalostukseen lähinnä teollisuus- liike- ja toimistokiinteistöjen osalla. Matkailun kehittäminen ei ole konsernimme ydinosaamista, Pelkonen sanoo.

— Uskon, että hienolle Punkaharju Resort alueelle löydetään matkailutoimintaa osaava jatkaja ennen ensi kesää.

Punkaharjun Lomakeskus on työllistänyt ympärivuotisesti 2—3 henkilöä ja kesäkaudella noin 40 työntekijää.