Myyjinä esiintyneet naiset varastivat pankkikortteja Särkisalmella ja Simpeleellä — epäillään törkeistä maksuvälinepetoksista

Poliisi selvittää onko tapauksia ollut enemmänkin. Tällä hetkellä poliisin tiedossa on kaksi tapausta sunnuntailta 12. maaliskuuta.

Poliisi selvittää liittyykö rikossarjaan muitakin tapauksia. Arkistokuva.

Kahta noin 30-vuotiasta naista epäillään Parikkalan Särkisalmella ja Rautjärven Simpeleellä tapahtuneista rikoksista. Myyjinä esiintynyt kaksikko oli päässyt sisälle kahteen asuntoon ja varastanut niistä pankkikortit.

Tapaukset sattuivat 12. maaliskuuta. Pankkikorttien lisäksi epäillyt olivat varastaneet muutakin omaisuutta.

Epäillyt olivat saaneet itselleen myös pankkikorttien tunnusluvut ja nostaneet huomattavan summan rahaa uhrien tileiltä. Poliisi tutkii tapauksia kahtena varkautena ja kahtena törkeänä maksuvälinepetoksena.

Rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo, että tapauksia voi olla enemmänkin, mutta poliisille on tehty kaksi rikosilmoitusta. Poliisi selvittää myös onko teoilla yhteyttä muualla Suomessa tapahtuneisiin vastaaviin rikoksiin.

Hännisen mukaan tekijät ovat luultavasti suomalaisia. Heidän henkilöllisyytensä ei ole poliisin tiedossa.

Poliisi muistuttaa, että pankki- tai luottokortin tunnuslukua ei saa koskaan antaa kenellekään. Lisäksi tunnuslukua on säilytettävä erillään korteista.

Poliisi toivoo vihjeitä Simpeleen ja Särkisalmen tapauksiin liittyen. Puhelimitse tietoja voi kertoa numeroon 0295 414 642 arkisin kello 8—12 tai numeroon 0295 414 559. Sähköpostitse poliisin tavoittaa osoitteesta vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo