Savonlinnan uimahallissa alkaa altaan kuntotarkastus — Ei isoa remonttia ennenkuin on tarkempaa tietoa

Voi olla, että 400 000 euroa riittää ja uida voi taas vuosia.

Tuija Pauhu

Savonlinnan uimahallin miesten pesutiloissa on laattaremontin takia ollut käytössä vain yksi sauna ja ainoastaan osa suihkuista. Remontti valmistuu tämän viikon perjantaina eli tulevana viikonloppuna tilat ovat taas normikäytössä.
Savonlinnan uimahallin miesten pesutiloissa on laattaremontin takia ollut käytössä vain yksi sauna ja ainoastaan osa suihkuista. Remontti valmistuu tämän viikon perjantaina eli tulevana viikonloppuna tilat ovat taas normikäytössä.

Savonlinnan kaupunki on varannut uimahallin vuotavan pääaltaan kunnostukseen tälle vuodelle 400 000 euron määrärahan, mutta töihin ei aiota ryhtyä ennen kuin rakenteiden kunnosta on enemmän tietoa.

— Alalla on viime aikoina puhuttu paljon uimahallien allasbetonien kunnosta ja niiden alkalisoitumisesta. Tutkitaan asia ensin, ettei tule sitten kesken remontin yllätyksiä, kertoo kaupungin toimitilainsinööri Markku Pöllänen.

Tutkimukset tekee todennäköisesti Ramboll Oy. Tutkimuksia ei ole vielä aloitettu, mutta Pölläsen mukaan ne ehditään kevään aikana kyllä tehdä.

— Tutkiminen ei vaikuta hallin toimintaan mitenkään. Betoni- ja teräsrakenteita tutkitaan altaan alla. Sieltä porataan lieriöitä ja tutkitaan niitä, Pöllänen kuvailee.

Remontti oli ajateltu tehtäväksi uimahallin kesätauon aikana. Jos remonttitarve osoittautuu isommaksi, tauko saattaa pidentyä vaikka molemmista päistä.

Jos remonttitarve osoittautuu tutkimusten perusteella hyvin suureksi, työhön ryhtymistä saatetaan edelleen lykätä.

— Voi olla, että jatketaan toistaiseksi remontoimatta mitään. Siis jos allas osoittautuu niin huonokuntoiseksi, että tarvitaan kokonaan muita ratkaisuja.

Savonlinnassa harkittiin jo uimahallipalvelujen siirtämistä Kasinonsaarille suunnitellun tornihotellin yhteyteen, mutta hanke ei toteutunut.

Uusi uimahalli voisi maksaa jopa 10 miljoonaa euroa eikä sitä rahaa löydy ihan helposti.

— Mutta voihan olla, että allas on hyvä, budjetoidut varat korjauksiin riittävät ja saadaan hallille taas useita vuosia lisää peliaikaa. Vanhahan se tietysti jo on, ja rasitus on kova.

Hallissa korjataan parhaillaan kuprahtaneita laattoja miesten pesuhuonetiloissa. Se korjaus valmistuu perjantaina.

— Allasremontin yhteydessä on ollut tarkoitus korjata myös laatoituksia mahdollisimman paljon. Ensin pitää korjata vuotava allas ja laatoitukset sen reunoilta ja sitten mahdollisimman paljon laatoituksia myös sauna- ja pesutiloista.

Luetuimmat