Sähköautojen latauspisteet maksullisiksi Savonlinnan Kauppatorilla ja Malmirannassa — Lumme Energian latauspisteet olivat alkuvaiheessa maksuttomia, koska yhtiö halusi ottaa kerralla käyttöön uuden maksujärjestelmän

Alkuvaiheessa latauspisteet jätettiin maksuttomiksi, koska jo silloin tiedettiin, että tulossa on helppokäyttöisempi maksujärjestelmä

Soila Puurtinen

Sähköautojen latauspisteet Malmirannassa, Kauppatorilla ja Tottintorilla jäivät alkuvaiheessa maksuttomiksi, koska odoteltiin uutta maksujärjestelmää.

Sähköautojen latauspisteet muuttuvat hiljalleen maksullisiksi, jos eivät ole olleet sitä alusta asti.

Lumme Energia muutti perjantaina maksullisiksi Savonlinnan Malmirannan ja Kauppatorin latauspisteet. Myöhemmin myös Tottintorin latauspiste muuttuu maksulliseksi.

Sähköautojen latauspisteet tulivat Savonlinnaan kesällä 2017.

Lumme Energian tekninen myyntipäällikkö Sauli Kuparinen kertoo, että alkuvaiheessa latauspisteet jätettiin maksuttomiksi, koska jo silloin tiedettiin, että tulossa on helppokäyttöisempi maksujärjestelmä.

— Ei kannattanut ottaa vanhaa järjestelmää lyhyen ajan takia käyttöön, Kuparinen kertoo.

Kuparisen mukaan sähköautojen käyttäjät ovat koko ajan tienneet, että lataus tulee maksulliseksi maksujärjestelmän uudistuttua.

Uudet latauspisteet ovat olleet alusta asti maksuttomia, kuten esimerkiksi Rantasalmen torille viime kesänä laitettu latauspiste.

Savonlinnassa on Lumme Energian latauspisteitten lisäksi latauspisteitä muun muassa Kerimäellä, Olavinkadulla sijaitsevan pankin takapihalla sekä Mertalan Nesteellä.

Uusimmat uutiset