Savonlinna ei myy venelaitureitaan ja satamiaan ainakaan vielä

Savonlinnan tekninen lautakunta haluaa lisäselvityksiä ennen kuin ottaa kantaa virkamiesten esitykseen, jonka mukaan kaupunki möisi pienvenesatamansa ja laiturinsa.

Soila Puurtinen

Savonlinnan tekninen lautakunta haluaa lisäselvityksiä ennen kuin ottaa kantaa virkamiesten esitykseen, jonka mukaan kaupunki möisi pienvenesatamansa ja laiturinsa.

Savonlinnan tekninen lautakunta ei ainakaan vielä päättänyt myydä kaupungin pienvenesatamia ja laitureita. Lautakunta palautti myyntiesityksen uudelleen valmisteltavaksi.

Lautakunnan puheenjohtajan Kauko Rauhansalon (kesk.) mukaan ensin on rajattava, mitä satamia ja laitureita ainakaan ei myydä.

Myyntilistan ulkopuolelle hänen mielestään jäävät vierasvenesatamat, isot venelaiturit ja veneiden maihinvetopaikat.

Rauhansalon mielestä myytäväksi saatettaisiin harkita joitakin muutaman venepaikan laitureita. Silloinkin on katsottava, mikä on laitureitten kirjanpitoarvo, jotta myynnistä ei tule taseeseen tappiota.

Tekninen johtaja Kari Tikkanen ja satamapäällikkö Jukka Vaahtoluoto esittivät lautakunnalle, että pienvenesatamia ja laitureita ruvettaisiin myymään esimerkiksi veneseuroille, yrittäjille tai talkoolaitureiksi.

Silloin kaupunki vapautuisi laitureitten ja satamien ylläpitovastuusta ja saisi vuotuista vesialuevuokraa venepaikkojen mukaan hinnoiteltuna.

Maihinvetopaikkojen ulkoistaminen ei virkamiestenkään mielestä ole tällä hetkellä tarkoituksenmukaista. He eivät esittäneet muutoksia myöskään vierasvenesatamien ja asiointilaitureitten omistukseen, koska ne ovat kaupungin tärkeää markkinointitoimintaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.