Savonlinnassa tehdystä väkivaltaisuudesta vaaditaan käräjillä pitkää vankeustuomiota — Vieras sai ulko-ovella veitseniskun päähänsä viime syyskuussa

Etelä-Savon käräjäoikeus kokoontui käsittelemään Savonlinnassa sattunutta hässäkkää, jossa käytettiin tavallista törkeämpää väkivaltaa.

Tuija Pauhu

Käräjille joutunut mies on poliisin esitutkinnassa kertonut, että hän löi ulko-ovelle tullutta henkilöä kerran kaulaan pienellä veitsellä.
Käräjille joutunut mies on poliisin esitutkinnassa kertonut, että hän löi ulko-ovelle tullutta henkilöä kerran kaulaan pienellä veitsellä.

Syyttäjä vaati kovaa rangaistusta miehelle, jonka hän katsoo syyllistyneen tapon yritykseen Savonlinnassa viime syyskuussa. Vastaaja oli lyönyt yksityisasuntonsa oviaukossa veitsellä päähän toista miestä voimakkaasti päihtyneenä.

Vastaajan kovan humalatilan vuoksi on syyttäjän mielestä ollut pelkästään sattumanvaraista, ettei veitsenisku osunut uhrin kaulalla oleviin elintärkeisiin laskimoihin tai valtimoihin.

Veitsenisku oli tullut uhria kohti täysin yllättäen, ja osunut uhrin korvan yläpuolelle.

Syyttäjän mielestä tekijän on pitänyt käsittää, että hänen tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena olisi ollut uhrin kuolema. Toissijaisesti syyttäjä vaatii vastaajalle tuomiota törkeästä pahoinpitelystä.

Mies on poliisin esitutkinnassa kertonut iskeneensä ulko-ovelle tullutta uhriaan kerran kaulaan pienellä veitsellä.

Hän on myös kertonut mieltäneensä, että valtimoon osuessaan veitsenisku olisi voinut olla vaarallinen.

Uhri oli vastaajan kertomuksen mukaan käynyt kahdesti hänen asuntonsa ovella pyrkimässä sisään ilman kutsua. Kun mies ilmestyi ovelle kolmannen kerran, oli vastaaja varannut mukaansa veitsen, jota hän sitten käyttikin.

Syyttäjä vaatii, että vastaaja on tuomittava ehdottomaan vankeuteen vähintään 3,5 vuodeksi.

Mies on ollut vangittuna. Syyttäjä vaatii, että hänen vangitsemistaan jatketaan edelleen sillä perusteella, että odotettavissa oleva käräjäoikeuden tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta.