Nukkuminen ulkona Sulosaaressa kiinnostaa – Jo yli 130 on varannut majoituksen Olavin Retkeilijöiden Metsähotellista!

Metsähotelli on avoinna vain yhtenä yönä, 29.–30. elokuuta. Majoittumisen lisäksi tarjolla on paljon luonto- ja retkeilyaiheista ohjelmaa.

Nuku yö ulkona -kampanjaan on osallistuttu Savonlinnassa innokkaasti jo useana vuonna. Tänä vuonna Metsähotelli Sulo pystytetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Sulosaareen.
Nuku yö ulkona -kampanjaan on osallistuttu Savonlinnassa innokkaasti jo useana vuonna. Tänä vuonna Metsähotelli Sulo pystytetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Sulosaareen.

Savonlinnalainen retkeily-yhdistys Olavin Retkeilijät on mukana elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävässä Nuku yö ulkona -kampanjassa. Savonlinnan Sulosaareen rakennetaan tuolloin yksi Suomen kolmesta Metsähotellista.

Savonlinnan Hotelli Sulo on saanut valtavan suosion.

– Olemme luvanneet, että hotelliin mahtuu 200 yöpyjää. Jo nyt ilmoittautuneita on yli 130! iloitsee yhdistyksen puheenjohtaja Harri Heinonen.

– Ei ilmoittautujien määrä tullut oikeastaan yllätyksenä. Tämä on osa valtakunnallista tapahtumaa ja Suomen Latu on markkinoinut sitä tehokkaasti omilla kanavillaan. Metsähotelli Sulo on Suomen ainoa metsähotelli, joka on yhtä aikaa kaupungin keskustassa ja järven rannassa. Siinä on oma erikoisuutensa.

Metsähotelliin järjestetään yöpyjille majoitteet, eli telttoja, puolijoukkuetelttoja, riippumattoja ja Tentsileja, eli puihin kiinnitettäviä telttoja. Yöpyjät tuovat mukanaan omat makuualustat ja makuupussit.

– Toki myös oman teltan tai muun majoitteen voi halutessaan ottaa. Järjestämme niillekin tilaa, Heinonen mainitsee.

Paljon muutakin ohjelmaa kuin yöpyminen tarjolla

Suomen Latu haastaa kaikki suomalaiset nukkumaan yön ulkona jo viidettä kertaa. Viime vuonna haasteeseen tarttui 130 000 yöpyjää.

Tänä vuonna Savonlinnan Hotelli Sulo on yksi kolmesta Nuku yö ulkona -kampanjan päätapahtumista. Muut metsähotellit sijaitsevat Lahdessa ja Kankaanpäässä. Kampanjaan voi toki osallistua muutenkin ja viettää yön ulkona itse valitsemassaan paikassa.

Yöpyminen ei ole tapahtuman ainoa sisältö, vaan Sulosaaressa on lauantai-iltapäivänä 29. elokuuta tarjolla paljon ohjelmaa, johon muutkin kuin hotellissa majoittujat voivat ottaa osaa.

Retkeilijöiden kanssa yhteistyössä metsä-, retkeily- ja luontoaiheista puuhaa järjestävät muun muassa Savonlinnan Järvipelastajat, luonnonsuojeluyhdistys, partiolaisyhdistys Savon Saukot, Olavin Rasti, Puatti ry ja Metsähallitus.

– Iltapäivän ohjelmassa on muun muassa paljon tekemistä lapsiperheille. Esimerkiksi Tähtitieteellinen yhdistys Ursa tulee mukaan ja tuo saareen oman planetaariotelttansa, jossa voi ihastella tähtitaivasta, Heinonen mainitsee.

– Suojelubiologi Jouni Koskela käy kertomassa osallistujille saimaannorpan elämästä, ja iltanuotiolla kuullaan Vesj'kansan tarinoita Matti Muhosen kertomana. Tarjolla on myös kääpä-, sammal- ja jäkäläretkiä, maastopyöräilyä, telttasaunassa saunomista ja metsäjoogaa.

Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa. Osa ohjelmista on maksullisia, osa ilmaisia.

Metsähotelliin voi ilmoittautua yöpyjäksi 15. elokuuta saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Yöpyminen metsähotellissa on ilmaista.

Nuku yö ulkona -tapahtuma ja Metsähotelli Sulo Sulosaaressa Savonlinnassa la 29. elokuuta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Kommentoidut