”Puruvesi Pop sujui hyvin, ja nostan hattua yleisölle”, hymyili Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen sunnuntaiaamuna kolmen tunnin yöunien jälkeen

Iskelmämusiikilla on Savonlinnan seudulla vahva kannattajakunta. Useamman hevibändin keikan sijoittuminen perjantaille toi yleisöä kauempaakin.

Soila Puurtinen

Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen hymyili kolmen tunnin yöunien jälkeen tyytyväisenä Puruvesi Popin purkutalkoissa.
Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen hymyili kolmen tunnin yöunien jälkeen tyytyväisenä Puruvesi Popin purkutalkoissa.

Kerimäen sirkuskentällä oli sunnuntaiaamuna joukko talkoolaisia purkamassa Puruvesi Pop -tapahtuman lavaa ja telttoja. Äänitekniikka oli purettu seuraaville keikoille jo yöllä.

Puruvesi Popin vastuullisen järjestäjän Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen oli ollut purkutöissä aamukuuteen. Aamupäivällä hän jo hymyili Kerimäen Sirkuskentällä tyytyväisenä kolmen tunnin yöunien jälkeen.

— Tapahtuma sujui hyvin. Pitää nostaa hattua yleisölle, jota ei ollenkaan haitannut, vaikka lauantaina satoi vettä. Ei Puruvesi Popin tunnelma ole ennenkään kärsinyt, vaikka vettä ropsaisee, Silvennoinen sanoi.

Silvennoinen on tyytyväinen tapahtuman kävijämäärään. Perjantaina kävijöitä oli noin tuhat ja lauantaina melko tarkasti 2 000.

Ensi vuoden ohjelmaa ei ole vielä mietitty

Ensi vuoden Puruvesi Popin ohjelmaa ei Silvennoisen mukaan ole vielä ehditty miettiä.

— Me alamme aina vasta elokuun puolella kysellä nimiä. Keskellä kesää monetkaan eivät vielä tiedä, mitä ensi kesänä tekevät.

Tänä vuonna ohjelmassa oli ensimmäisen kerran selvästi sijoitettu raskaampi musiikki perjantaille ja iskelmä lauantaille. Silvennoisen mielestä ratkaisu oli hyvä.

— Perjantai ja lauantai toivat eri yleisöä kentälle. Toki kahden päivän lipun ostaneitakin oli joukossa.

Silvennoinen pani merkille erityisesti, että useamman hevibändin keikan sijoittuminen perjantaille toi yleisöä kauempaakin. Yksi bändi per päivä ei todennäköisesti olisi aiheuttanut samaa.

Iskelmämusiikilla Savonlinnan seudulla on Silvennoisen mukaan vahva kannattajakunta.

Silvennoinen ei kuitenkaan vielä osaa sanoa, rakennetaanko ensi vuoden ohjelma samalla mallilla.

— Ohjelma rakentuu siitä, mitä esiintyjiä ylipäätään on saatavilla, Silvennoinen sanoo ja muistuttaa, että Puruvesi Popin kanssa samaan aikaan on muualla Suomessa isoja festivaaleja.

Kiinteä sähköliittymä säästäisi tapahtumanjärjestäjän kuluja

Jussi Silvennoinen toivoo, että kaupunki laittaisi Sirkuskentälle kiinteän sähköliittymän. Nyt muuntajan liittymä on tilapäinen, ja musiikkitapahtuma katsotaan työmaaksi.

— Uusien direktiivien mukaan meidän pitää maksaa 1 500 euroa kolmannelle tarkistajamittaajalle, joka käy tarkistamassa tilapäisen liittymän.

Kiinteästä liittymästä olisi iloa muillekin tapahtumanjärjestäjille.

Silvennoinen kiittelee ratkaisua, jonka kaupungin vapaa-aikapäällikkö Simo Räty neuvotteli Keikun kanssa, jotta Sirkuskenttä saatiin edelleen maksutta Puruvesi Popin käyttöön. Ensin kaupungilla oli meininki laskuttaa kentän käytöstä vuokraa 500 euroa.

Silvennoinen toivoo, että kaupungilta tulisi hyvissä ajoin tieto avustus- ja vuokrakäytännöissä tapahtuvista muutoksista, jotta asiat osattaisiin ottaa huomioon.

23.7. kello 12 täsmennetty lauantain kävijämäärä, joka varmistui, kun Silvennoinen pääsi sunnuntai-iltana kello 22 purkutalkoista tarkistamaan asian.