Ylioppilaskirjoitukset alkavat huomenna — matematiikan kokeessa osattava laskea myös ilman laskinta

Ilman laskinta tehtävä osio on lisätty, kun on huomattu, etteivät oppilaat osaa enää laskea juuri mitään ilman laskinta.

Markku Tissarinen

Ylioppilaskirjoitukset alkavat äidinkielen tekstitaidon kokeella.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat perjantaina äidinkielen tekstitaidon kokeella. Ensi viikolla vuorossa ovat kuullunymmärtämiskokeet.
Tänä vuonna kaikki koevastaukset kirjoitetaan vielä käsin, mutta ensi syksynä osa aineista suoritetaan jo sähköisesti.

Abiturienttien koulunpäättäjäiset eli penkkarit pidetään ensi viikon torstaina ja lukion toisen vuosikurssin opiskelijoiden vanhojentanssit perjantaina.
Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteessä yo-kirjoitukset ja penkkarit pidetään viimeistä kertaa, sillä lukio lakkautetaan tänä keväänä.

Savonlinnan lyseon lukiossa ylioppilaskirjoituksiin osallistuu tänä keväänä noin 140 oppilasta.

— Tänä vuonna uutta on se, että matematiikan kokeen alkuosa tehdään ilman laskinta. Oppilaat saavat laskimen käyttöönsä vasta kokeen alkuosan palautettuaan. Ilman laskinta tehtävä osio on lisätty, kun on huomattu, etteivät oppilaat osaa enää laskea juuri mitään ilman laskinta, lyseon lukion rehtori Ismo Falck kertoo.

Savonlinnan Taidelukiossa kirjoituksiin osallistuu tänä keväänä noin sata oppilasta. Abiturientteja on 84.
Rehtori Reima Härkösen mukaan tämän kevään erikoisuus on Taidelukiossa se, että yhteiskuntaoppi on suosituin reaaliaine.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.