Eläinsuojelurikoksesta 40 päivää ehdollista — Heinävedellä pidettiin nälässä ja janossa hevosia, kissoja ja koiria

Tuomitut eivät löytäneet toiminnastaan moitittavaa.

Eläinsuojelurikoksesta 40 päivää ehdollista — Heinävedellä pidettiin nälässä ja janossa hevosia, kissoja ja koiria

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut 37-vuotiaan naisen ja 33-vuotiaan miehen eläinsuojelurikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Koetusaika päättyy helmikuussa 2021.

Eläintenpitokieltoa oikeus määräsi kummallekin helmikuuhun 2022 asti sekä rikosuhrimaksua molempien maksettavaksi 80 euroa. Puolustusasianajajan kulut noin 2200 euroa sekä puolustuksen kutsumista todistajista koituneet kulut jäävät maksutonta oikeusapua saaneen kaksikon sijaan valtion maksettaviksi.  

Rikokset tapahtuivat Heinävedellä elokuun 2015 ja heinäkuun 2017 välisenä aikana.
Tuomituilla oli tilallaan hevosia, koiria ja kissoja. Syytteen mukaan hevosia oli ainakin kolme, kissoja tusina ja koiria kolmisenkymmentä.

Eläimille ei annettu riittävästi ruokaa, vettä ja suojaa, ja eläimet olivat nälkiintyneitä ja heikkokuntoisia. Myös liikunnan ja ulkoilun tarpeet jäivät tyydyttämättä ja olosuhteet olivat siivottomat. Tarkastuksissa pihapiirin välittömästä läheisyydestä löytyi hevosten ja koirien jäännöksiä.

Oikeuden mukaan rikos on tapahtunut ja se on ollut tahallinen. Laiminlyönnit ovat koskeneet suurta määrää eläimiä ja niitä on jatkettu viranomaisten toistuvista kielloista huolimatta.

Molemmat tuomitut kiistivät syytteet. He katsovat kohdelleensä eläimiä kuten pitikin eivätkä ole löytäneet toiminnastaan mitään moitittavaa. 

Kaikki tilan eläimet on otettu kaksikolta viranomaispäätöksellä pois. Eläimet on lopetettu.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoidut