Yksi tukisi nuorisourheilua, toinen pelastaisi Hotelli Herttuan — Uutinen Kerimäen R-kioskilla pelatusta 41,6 miljoonan Eurojackpot-voitosta toi pöhinää lauantain uutispäivään

Kaikkien aikojen kuudenneksi suurin Suomeen osunut Eurojackpot-voitto pelattiin Kerimäen R-kioskilla Savolinnassa. Perjantai-iltaisen arvonnan ratkettua Veikkaus lupasi järjestää lähiviikkoina Savonlinnassa ilotulituksen.

Timo Seppäläinen

Kahvila Kaivopirtin myyjä Liisi Vatanen kertoi, että 40 miljoonan euron Eurojackpot-voitosta oli vaihdettu muutama sana asiakkaiden kanssa. Pentti Makkonen olisi iloinen, jos voitto olisi osunut savonlinnalaiselle pelaajalle.

Kerimäen R-kioskilla Savonlinnassa perjantaina pelattu Eurojackpot-kuponki toi pelaajalle 41,6 miljoonan euron päävoiton. Tarkka voittosumma on 41 570 496,90 euroa.

Kerimäen R-kioskin kauppias Sari Saukkonen sai tiedon voitosta lauantaiaamuna noin puoli yhdeksän aikaan.

— Veikkauksesta oli aamulla soitettu vuorossa olleelle myyjälle töihin. Hän sitten ilmoitti asiasta minulle, Saukkonen kertoi Itä-Savolle puhelimitse kotoaan Simpeleeltä.

Veikkauspäivä ei ole tiedossa, mutta sen verran on selvillä, että veikkauskone arpoi voittajalle kaikkiaan kolme riviä, joista siis yksi oli voittorivi.

Kauppias Saukkonen sai lauantaiaamuna runsaasti onnitteluja heti voittotiedon tultua julkisuuteen.

— Runsaat onnittelut voittajalle, toivottaa kauppias Sari Saukkonen.

Voittorivi oli pelattu Veikkaus-kortilla. Voitto maksetaan voittajan tilille kolmen viikon karenssin jälkeen.

Veikkaus lupaa ilotulituksen ja voittokahvit

Veikkauksen tiedottajan Pipsa Öhmanin mukaan Kerimäellä pelatun Eurojackpotin päävoiton saanut henkilö ei ollut lauantai-iltaan mennessä antanut tietoa itsestään.

Öhmanin mukaan Veikkauksessa toivotaan, että voittaja ilmoittautuisi, ja hänet saataisiin myös voittokahveille Veikkauksen pääkonttorille.

Voittorahat tallentuvat kolmen viikon karenssiajan jälkeen voittajan tilille huolimatta siitä, onko hän itse ottanut yhteyttä Veikkaukseen vai ei.

Ilotulitusta ja kahvitarjoilua on luvassa päävoiton kunniaksi Savonlinnassakin.

— Veikkaus järjestää Savonlinnassa ilman muuta ilotulituksen lähiviikkojen kuluessa. Eurojackpotin päävoittoihin liittyneet aikaisemmat ilotulitukset ovat olleet todella näyttäviä, pyroteknisiä esityksiä, Öhman kertoi Itä-Savolle.

— Alamme etsiä pian sopivaa ajankohtaa ilotulitukselle. Myös R-kioskille Veikkaus järjestää myöhemmin kahvitarjoilutilaisuuden.

Öhman kertoo, että edelliskerralla on Etelä-Savoon osunut iso veikkausvoitto vuonna 2010. Tuolloin oli kyseessä Lotto, ja voittorivi oli pelattu Kangasniemellä. Se toi voittajalle 7,3 miljoonaa euroa.

— Että onhan tämä Kerimäen päävoitto tuohonkin nähden aivan ilotulituksen arvoinen.

"Lasten hyvinvointiin ja Hotelli Herttuan pelastamiseen"

Itä-Savon gallupissa Kerimäellä kansalaiset vastasivat kysymykseen siitä, että mikäli Eurojackpot-pelistä yli 41 miljoonaa euroa voittanut henkilö on mahdollisesti kerimäkeläinen, mihin hän voisi käyttää ainakin osan jättivoitostaan.

Vastaajilla kuului olevan ihmisläheisiä toiveita.

Kerimäen R-kioskille aamupäivällä pistäytynyt joensuulainen Suvi Myller toivoi, että voittaja voisi sijoittaa rahaa kerimäkeläisten lasten hyvinvoinnin edistämiseen.

— En tiedä, onko täällä homekouluja, mutta niiden korjaamiseen rahaa voisi käyttää. Lasten hyvinvointia ajatellen olisi paljon asioita, johon rahaa tarvittaisiin

Savonlinnalainen Jyri Sipinen ei pitkään miettinyt, kun vastaus oli valmiina:

— Tietysti voittaja voisi avata nyt hiljattain konkurssin tehneen Hotelli Herttuan. Siinähän olisi hyvä sijoituskohde.

Varkautelainen Sirkka Pirskanen oli tapaamassa omaistaan viikonloppuna Kerimäellä.

Pirskasen toive oli, että valtavasta rahasummasta tulisi jotakin kautta miljoonia terveyspalvelujen ja vanhustenhoidon kohentamiseen.

— Minusta se olisi upea käyttötarkoitus.

— Vai niin valtava potti. Toivottavasti kuponki oli myyty miehelleni, Pirskanen nauroi.

— Voi helskutarallaa!

Tämä oli Kerimäen R-kioskilla lauantaina asioineen Ulla Kaljusen ensimmäinen kommentti hänen kuultuaan, että samalla kioskilla oli pelattu ne Eurojackpotin maagiset kolme riviä, joista yksi tuo pelaajan pankkitilille tarkalleen ottaen 41 570 496,90 euroa.

Kerimäkeläiset toivovat aidosti, että kone olisi arponut päävoiton savonlinnalaiselle — ja mieluiten tietysti kerimäkeläiselle pelaajalle.

Paljon toiveita ihmisten esittivät siitäkin, että voittaja käyttäisi osan voittorahoistaan hyväntekeväisyyteen.

Ilman muuta käyttäisin rahaa hyväntekeväisyyteen erityisesti nuorison ja nuorisourheilun tukemiseen. - Pentti Makkonen

R-kioskille kiiruhtanut nimettömänä pysytellyt mieshenkilö huikkasi, että ”kyllä se voittajan kuuluu olevan tiedossa”.

— Nuoret ovat siitä nimestä jo viestitelleet. Kaivopirtillä siitä on myös puhuttu.

Kahvila Kaivopirtillä oli työvuorossa myyjä Liisi Vatanen.

Hän kertoi, että lauantaina asiakkaiden kanssa oli jättivoitosta ehditty puhua aika vähän.

— Kyllä päävoitto on puheenaiheeksi välillä noussut. Siitä minulla ei kyllä ole tietoa, että meillä olisi jo voittajasta varman päälle keskusteltu, Vatanen hymyili.

Suomen kuudenneksi suurin Eurojackpot-voitto menee yhdelle pelaajalle

Kerimäellä pelattu rivi on kuudenneksi suurin Suomeen tullut Eurojackpotin päävoitto.

Oma erityispiirteensä on siinäkin, ettei Kerimäellä pelattu voitto tule porukalle.

Tampereella pelattu rivi toi kolmen pelaajan porukalle Suomen suurimman Eurojackpot–päävoiton 87 miljoonaa euroa. Kyseessä oli tämä vuosi ja pelikierros 15.

Kaikkiaan Suomeen on osunut  Eurojackpot–päävoittoja 13 kertaa. Ensimmäinen 29,5 miljoonan euron voitto pelattiin Seinäjoella vuonna 2013.

Kerimäen pelaaja oli käyttänyt Veikkaus-korttia. Tämä tarkoittaa, että hän saa miljoonansa suoraan pankkitililleen, kun kolmen viikon karenssiaika on kulunut.

"Hyväntekeväisyyteen, nuorille ja nuorisourheilulle"

Mökillään ollut savonlinnalainen Pentti Makkonen sai päävoitosta tiedon pojaltaan.

— Poika soitti minulle vesiltä aamulla ja kertoi, että näin oli käynyt. Kyllähän sitä aina toivoo, että onnellinen voittaja olisi paikkakuntalaisia.

Jos näin iso voitto lankeaisi joskus Pentti Makkosen kohdalle, niin hän kyllä tietäisi, mihin voittorahojaan osaksi käyttäisi.

— Ilman muuta käyttäisin rahaa hyväntekeväisyyteen. Erityisesti nuorison ja nuorisourheilun tukemiseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet