Kokko saattaa sittenkin palaa Savonlinnassa juhannuksena — Aiemmin illaksi ennustettu sade tuleekin jo aamulla, kastelee palovaroitukset pois ja illalla on pouta

Juhannuksen sään kokonaiskuva on edelleen epävakainen, tuulinen ja monin paikoin sateinenkin.

Iida Kekäle

Aattoillaksi saattaa sittenkin tulla ihan kelpo kokkokeli.
Aattoillaksi saattaa sittenkin tulla ihan kelpo kokkokeli.

Savonlinnan seudun juhannusaaton sään ennustus on tarkentunut, ja juhannuksen viettäjien kannalta oleellisesti parempaan suuntaan.

Aiemmin illaksi ennustettu kaatosade on määrältään puolittunut noin 10 millimetriin ja aikaistunut ropisemaan jo aamuyön ja aamun aikana.

Iltapäivästä alkaen Ilmatieteen laitoksen sääkartalla komeilee valoisan ja enää puolipilvisen sään symboli ja illalla on jo kokolailla selkeää ja valoisaa. Runsaan aamusateen jälkeen maaston kuivuuskaan tuskin kokkojen polttamista estää.

Sään yleiskuva ei silti ole muuttunut aiemmin uumoillusta mihinkään. Ennusteen mukaan sää on koko maassa epävakaista, tuulista ja monin paikoin sateista. Tämä johtuu etelän suunnasta saapuvasta voimakkaasta matalapaineesta, johon liittyvä sadealue leviää suureen osaan maata.

Varsinkin juhannusaaton sateet voivat olla runsaita, ja sadekuuroja esiintyy yleisesti koko viikonlopun ajan. Poutaisen ja aurinkoisen sään todennäköisyys on juhannuksen päivistä suurin sunnuntaina.

Lämpötila jää sateen sattuessa kohdalle noin kymmenen asteen tuntumaan, poutapaikoilla lämmintä voi olla 15-20 astetta.