Xamkin ja Kiinan yhteistyö tiivistyy entisestään — Kansainvälinen CAMOT-konferenssi järjestetään Savonlinnassa syyskuussa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Kiina-yhteistyö tiivistyy. Yhteistyöhön liittyvä kansainvälinen CAMOT-konferenssi järjestetään Savonlinnassa syyskuussa.

Soila Puurtinen

CAMOT-konferenssi järjestetään syyskuussa Xamkin Savonniemen kampuksella Savonlinnassa. Illallista syödään päivän päätteeksi Olavinlinnassa.
CAMOT-konferenssi järjestetään syyskuussa Xamkin Savonniemen kampuksella Savonlinnassa. Illallista syödään päivän päätteeksi Olavinlinnassa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin kansainvälinen rooli vahvistuu entisestään alkusyksyllä, kun se järjestää Savonlinnassa laajan Euroopan ja Kiinan yhteistyöhön keskittyvän innovaatio-, teknologia- ja yrittäjyyskonferenssin, kertoo Xamk tiedotteessaan.

CAMOT 2018 -konferenssi järjestetään 19.–20. syyskuuta 2018 Savonlinnassa Xamkin Savonniemen kampuksella. Gaalaillallinen nautitaan Olavinlinnassa.

Kiina lähemmäs Eurooppaa

Tapahtuma on CAMOT (China Association for Management of Technology) -organisaation kahdeksas konferenssi, ja sen tavoitteena on tukea Euroopan ja Kiinan välistä yhteistyötä.

CAMOT-organisaation visio on teknologiajohtamisen periaatteiden edistäminen ja levittäminen Kiinassa. Vuotuisen kansainvälisen konferenssin teemoja ovat tänä vuonna innovaatiot, uudet teknologiat ja yrittäjyys hyvinvointi- ja terveysalalla.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu valikoitui konferenssin järjestäjäksi pitkäaikaisen Itä-Suomen alueen ja Henanin provinssin yhteistyön kehittämisen tuloksena.

Xamkin johdon ja Xamkin Pienyrityskeskuksen matka Kiinaan keväällä 2017 vahvisti yhteyksiä Henanin yliopiston kanssa. Henanin yliopisto lähetti elokuussa 2017 henkilökuntaa ja opiskelijoita Mikkeliin opintomatkalle, jonka aikana osallistujat pääsivät tutustumaan Xamkin innovaatio- ja yrittäjyysekosysteemiin, Pienyrityskeskukseen, Logistiikkaverstaaseen, Xamkin Mikkelin ja Kotkan kampuksiin, eri oppimisympäristöihin, TKI-toimintaan ja alueen yrityksiin ja muun muassa valtakunnalliseen asuntomessutapahtumaan.

Kiinan merkittävyyttä ei vähätellä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rehtori Heikki Saastamoinen tähdentää, että Kiinasta on tulossa maailman merkittävin kansantalous.

— Kiinan koulutuksen, tutkimuksen ja tieteen tekemisen kehittäminen yhdessä suomalaisten kanssa on merkityksellistä myös Suomen koulutukselle ja TKI-toiminnalle. CAMOT 2018 on konkreettinen mahdollisuus TKI- ja koulutusyhteistyön vahvistumiseen, Heikki Saastamoinen kertoo tiedotteessa.

Yhteistyön konferenssiin lukuisia puhujia

CAMOT 2018 -konferenssiin odotetaan puheenvuoroja terveys- ja hyvinvointialan asiantuntijoilta, yrittäjiltä ja yritysten johtohenkilöiltä. CAMOTiin saapuu vieraita ja puhujia muun muassa Euroopasta, Aasiasta ja Kiinasta.

Konferenssin puhujiksi on jo varmistunut Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen, Xamkin rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, CAMOT-organisaation puheenjohtaja, professori Richard Li-Hua sekä suomalaisia Kiinan asiantuntijoita ja yritysten edustajia.

Konferenssin järjestäjinä ovat Xamk ja CAMOT-organisaatio yhteistyökumppaneinaan United Nations Academic Impact, Kela, Itä-Suomen aluehallintovirasto, Etelä-Savon maakuntaliitto, Etelä-Savon kauppakamari, Etelä-Savon Yrittäjät ja Savonlinnan kaupunki.