Sosterin johtaja Panu Peitsaro ja Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin

Sosterin johtaja Panu Peitsaro ja Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen ovat tuoreimpia ehdokkaita ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Tuija Pauhu

Sosterin johtaja Panu Peitsaro ja Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin

Sosterin johtaja Panu Peitsaro ja Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen lähtevät kokoomuksen ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin. Kaakkois-Suomen kokoomus nimesi torstai-iltana kokouksessaan 17 ehdokasta tuleviin vaaleihin.

Savonlinnan seudulta ovat Peitsaron lisäksi ehdokkaina kansanedustaja Kaj Turunen sekä valtakunnallisen Marttaliiton entinen puheenjohtaja yrittäjä Lea Sairanen Punkaharjulta.

Muut torstaina asetetut ehdokkaat ovat Brandt-Ahde Linda, 32, valtio- ja kauppatieteiden maisteri, Lappeenranta, Hallikainen Jukka, 42, artisti, Miehikkälä, Häkkänen Antti , 33, oikeusministeri, Mäntyharju, Kaunisto Ville, 36, koripalloilija, Kouvola, Kirjavainen Marika, 49, yrittäjä, Kotka, Kopra Jukka , 51, kansanedustaja, Lappeenranta, Korpivaara Pekka, 54, projektipäällikkö, Kouvola, Ma Ding, 30, projektipäällikkö, Lappeenranta, Rasola Nina, 46, yrittäjä, Mikkeli, Saaristo Lilla , 46, yrittäjä, Imatra, Tani Iida, 22, opiskelija, Kouvola, Vakkila Jukka, 67, ammattivalmentaja, Savitaipale ja Valtola Oskari, 42, työterveyslääkäri, Mikkeli.

Tuija Pauhu

Vesa Huuskonen.
Vesa Huuskonen.

Ensimmäistä kertaa ehdokkaana

Peitsaro on Savonlinnan kokoomus ry:n hallituksessa neljättä vuotta. Hän ei ole aiemmin ollut ehdokkaana missään vaaleissa.

Peitsaro kertoo, että mahdollisesta eduskuntavaaleista on käyty vuoden verran mielenkiintoisia keskusteluja alueen vaikuttajien ja yrityselämän edustajien kanssa.

— Kannustavia kommentteja tuli niin paljon, että päätin lähteä mukaan, Peitsaro sanoo.

Kiinnostuksen vaaleihin Peitsaron mukaan herätti sekin, että hän on viime aikoina seurannut kiinteästi sosiaali-, terveys- ja hyvinvointiasioihin liittyvää päätöksenteko sekä paikallisella että valtakunnan tasolla.

Paljon annettavaa sote-uudistukselle

Sosterin johtajana hän on osallistunut lainsäädännön taustatyöhön ja käynyt paljon keskusteluja myös poliittisten päättäjien kanssa yli puoluerajojen.

— Tulevalla eduskuntavaalikaudella tulee vielä tehtäväksi paljon sote-uudistukseen liittyvää oheislainsäädäntöä riippumatta siitä, missä vaiheessa varsinaiset sote-lait menevät läpi. Uskon, että minulla olisi lainsäädäntötyössä paljon annettavaa Savonlinnan seudun ja Itä-Suomen etujen ajamisen kannalta, Peitsaro sanoo.

Peitsaron vaaliteemoihin kuuluvat myös elinvoiman ja turvallisuuden kehittäminen.

Kannustavia kommentteja tuli niin paljon, että päätin lähteä mukaan. — Panu Peitsaro

Peitsaroa esittivät eduskuntavaaliehdokkaaksi Savonlinnan Kokoomus ry ja Savonlinnan kokoomusnaiset

Peitsaro jää Sosterin johtajan tehtävistä lomalle helmikuussa ja myöhemmin virkavapaalle tehdäkseen eduskuntavaalikampanjaansa. Sosterin hallitus valitsee hänelle sijaisen marraskuun loppupuolella.

Lisää Peitsaron vaalikampanjasta voit lukea täältä.

Panu Peitsaro

Syntynyt vuonna 1971.

Koulutus: Lääketieteen lisensiaatti, terveydenhuollon erikoislääkäri, hammaslääketieteen lisensiaatti, sosiaali- ja terveysalan johtamiskoulutus Sote-EMBA.

Peitsaro tuli Savonlinnaan vuonna 2011 Sosterin perusterveydenhuollon toimialajohtajaksi. Sosterin vs. johtajaylilääkärinä hän aloitti vuonna 2013 ja johtajaylilääkärinä vuonna 2015. Vuonna 2015 virkaan yhdistettiin Sosterin johtajan tehtävät. Vuoden 2018 alussa hän aloitti sote-uudistuksen maakuntavalmistelussa tuotantopuolen muutosjohtajana. Hän jatkoi samalla Sosterin kuntayhtymäjohtajana, mutta johtajaylilääkärin tehtäviin hänelle nimettiin sijainen.