Keli kävi ylivoimaiseksi lauttaliikenteelle – Kietävälän, Hanhivirran ja Koivukannan lossit kulkevat taas normaalisti

Sekä Kietävälänvirrassa että Pitkällä Pihlajavedellä kova tuuli kävi pitkin salmea, mikä aiheutti käyttörajoituksia.

Aki Kurki

Keli kävi ylivoimaiseksi lauttaliikenteelle – Kietävälän, Hanhivirran ja Koivukannan lossit kulkevat taas normaalisti

Lossiliikenne oli tiistai-iltana keskeytettynä Kietävälän ja Hanhivirran losseilla. Lisäksi Koivukannan lossi oli kahden tunnin ajan suljettuna raskaalta liikenteeltä.

Katkoksen syynä oli huono ajokeli. Maan yli pyyhkäissyt voimakas saderintama myrskytuulineen riepotteli muun Etelä-Savon ohella myös Puumalaa, Enonkoskea ja Savonlinnaa.

Koivukannan lossin päällikkö antoi klo 19.30 tiedotteen, jonka mukaan lossi lakkaa kuljettamasta raskasta liikennettä toistaiseksi. Kietävälässä katkos alkoi kello 18.50 ja Hanhivirran lossilla kello 20.35, selviää Tieliikennekeskuksen tiedotteesta.

Liikenne palasi normaaliksi Koivukannassa 21.25, Hanhivirrassa 21.45 ja viimeisenä Kietävälässä 22.18. Kietävälän lossi oli poissa käytöstä yhteensä kolme ja puoli tuntia, Hanhivirran lossi reilun tunnin.

Tuuli kävi Puumalassa lännestä, pitkin Kietävälänvirtaa, yksitoista metriä sekunnissa. Koivukannassa niin ikään pitkin salmea puhaltanut länsituuli oli lossin päällikön mukaan 18 metriä sekunnissa.

Kietävälän lossi kulkee normaalisti Kietävälänvirran poikki Viljakansaaren ja Partalansaaren väliä. Koivukannan lossi puolestaan kulkee Pitkän Pihlajaveden poikki Pihlajaniemen ja Kesamonsaaren väliä.

Juttua päivitetty: Lisätty 20.40 tieto Koivukannan lossin kuljetusrajoituksesta ja 22.32 tieto liikenteen palautumisesta normaaliksi sekä maininta Hanhivaaran katkoksesta.