Rajuja ukkosia luvassa juhannuksen menoliikenteeseen – Menoliikenne vilkkaimmillaan huomenna torstaina

ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Huominen on vilkkain päivä juhannuksen menoliikenteessä.
Huominen on vilkkain päivä juhannuksen menoliikenteessä.

Juhannuksen menoliikenteen vilkkaimmalle päivälle torstaille odotetaan voimakkaita ukkosia Suomen keski- ja itäosiin, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Ukkosten kehitys alkaa jo aamupäivällä, jolloin suurin riski liittyy rankkasateisiin. Iltapäivää kohti mentäessä suurimmat riskit ovat voimakkaat myrskypuuskat ja suuret rakeet etenkin Itä-Suomessa, sanoo päivystävä meteorologi, Petteri Pyykkö.

Kuuroihin liittyvä puuskittainen tuuli voi olla voimakkuudeltaan jopa 25 metriä sekunnissa. Odotettavissa on runsasta salamointia, ja myös äkilliset tulvat ovat mahdollisia.

Kun perjantain ukkoset illan mittaan väistyvät, on juhannusviikonlopun sää siitä lähtien pääasiassa lämmin ja poutainen koko maassa, lukuun ottamatta Lapin viileämpää säätä.

– Aatto on laajalti helteinen, juhannuspäivänä voi olla vähän viileämpää, Pyykkö lupaa.

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina Etelä-Suomessa iltapäivällä kahdentoista ja seitsemän välisenä aikana, arvioi valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland. Pohjoisessa menoliikenne voi olla vilkasta vielä myöhemmin illalla.

Suurimmat jonot osuvat arviolta valtatielle 9 Tampereen ja Oriveden välille, valtatielle 5 Heinolassa sijaitsevan Lusin ja Mikkelin välille sekä valtatielle 4 Helsingin ja Lusin välille. Näiden lisäksi nopeuden alenemia ja jonoutumista esiintyy todennäköisesti myös muilla osilla valtatiellä 4 Helsingin ja Jyväskylän välillä.

Paluuliikenteen vilkkain päivä on sunnuntai. Vilkkainta paluuliikenne on Etelä-Suomessa iltakahdeksan ja -kymmenen välillä.