Koko perheen Metku-päiviä vietetään ensi viikonloppuna Lustossa Punkaharjulla — Suomen suurimpaan metsäkulttuuritapahtumaan odotetaan noin 6 000:ta kävijää

Lustossa on viikonloppuna vuoden suurin tapahtuma. Metsäkulttuuripäivät tarjoavat ohjelmaa ja puuhaa kaikenikäisille.

Timo Kilpeläinen

Luston viikonlopun tapahtumiin odotetaan jopa 6000 kävijää.
Luston viikonlopun tapahtumiin odotetaan jopa 6000 kävijää.

Luston vuoden mittavin tapahtuma Metku – Metsäkulttuuripäivät tarjoaa ensi viikonvaihteessa tapahtumarikkaan viikonlopun perheille ja metsän ystäville.

Suomen suurimpaan metsäkulttuuritapahtumaan odotetaan noin 6 000:ta kävijää ympäri Suomen, ja mukaan on ilmoittautunut lähes 50 näytteilleasettajaa ja työnäytösten tekijää.

Metkussa koetaan tänä vuonna kisajännitystä kahtena päivänä. Suomen parhaat moottorisahurit ottavat toisistaan mittaa Luston kentällä SM-kisoissa perjantaina. Heti seuraavana päivänä lauantaina ratkaistaan Pohjoismaiden mestaruus moottorisahauksessa.

Metsäkulttuuripäivien teemana on digitaalisuus.

Perjantaina iltapäiväseminaarissa Digimetsäläinen – tarina ja tulevaisuus tarjotaan ajankohtaista tietoa metsänomistajille, alan yrittäjille ja kaikille metsästä ja digitaalisuudesta kiinnostuneille.

Metsätorin näytteilleasettajilta saa metsäalan ajankohtaisimmat tiedot ja palvelut. Torin tarjonnasta löytyvät myös metsäiset tuotteet, muun muassa puiset käyttöesineet, korut, tekstiilit, kirjat ja kartat sekä lähituottajien herkut.

Luston lammen tukkilaisnäytökset henkivät entisajan savottatunnelmaa ja nokipannukahvit saa Sannin ja Marleenan lauttakahvilasta koko Metkun ajan. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa, muun muassa ratsastusta, draamakierroksia, ja alaköysiradalla voi harjoitella kiipeily- ja tasapainotaitoja.

Viikonlopun aikana nähdään vanhojen käsityötaitojen osaajia, ja metsäisiä perinteitä esitellään monien työnäytösten muodossa. Kävijät pääsevät seuraamaan muun muassa moottorisahaveistoa, kasvivärjäystä, tervanpolttoa, pönttösorvausta ja päretöiden valmistusta.

Timo Kilpeläinen

Tukkilaisnäytökset ovat tapahtumassa joka vuosi suosittu ohjelmanumero.
Tukkilaisnäytökset ovat tapahtumassa joka vuosi suosittu ohjelmanumero.

Tapahtuma on avoinna perjantaina ja lauantaina kello 10—16, sunnuntaina kello 10—15. Tapahtumakentälle on vapaa pääsy. Luston näyttelyt ovat avoinna tapahtuman aikana klo 10—18, näyttelyliput 11/8/5/27 euroa.

Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

Metkun yhteydessä järjestetään useita tapahtumia. Esimerkiksi perjantaina kello 12—16 järjestetään Digimetsäläinen – Tarina ja tulevaisuus -seminaari. Seminaariin on erilliset pääsyliput, 30 euroa.

Moottorisahauksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään perjantaina ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailu lauantaina. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kilpailut järjestää Sumoki ry.

Lauantaina kello 15—17 pääsee nauttimaan Jukka Lampelan Kämppäorkesterin Savotan Sävel -konsertista Luston Auditoriossa. Pääsyliput 20 euroa, ennakkoon Lustosta tai ennen konsertin alkua käteisellä.

Metku – Metsäkulttuuripäivät 14.–16.6.2019, Lusto – Suomen Metsämuseo, Punkaharju.

Metkun tapahtumia

- Perjantaina kello 12—16 järjestetään Digimetsäläinen – Tarina ja tulevaisuus -seminaari. Seminaariin on erilliset pääsyliput, 30 euroa.

- Moottorisahauksen Suomen mestaruuskilpailu järjestetään perjantaina ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailu lauantaina. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kilpailut järjestää Sumoki ry.

- Lauantaina kello 15—17 Jukka Lampelan Kämppäorkesterin Savotan Sävel -konsertti Luston Auditoriossa. Pääsyliput 20 euroa, ennakkoon Lustosta tai ennen konsertin alkua käteisellä.