Savonlinnan Rakennusmessut tuovat vipinää viikonloppuun

Kuudes kerta, kävijöitä aina yli 2000 — ”Suunnilleen sillä määrällä on tarkoitus oikeasti jotain tehdä.”

Timo Seppäläinen

Järjestyksessään kuudennet Savonlinnan Rakennusmessut pidetään jäähallissa 5.-6. toukokuuta. Arkistokuva aiemmilta messuilta
Järjestyksessään kuudennet Savonlinnan Rakennusmessut pidetään jäähallissa 5.-6. toukokuuta. Arkistokuva aiemmilta messuilta

Savonlinnan rakennusmessut pidetään Talvisalon jäähallissa tänä viikonloppuna, 5.-6. toukokuuta.

Messut pidetään Savonlinnassa nyt kuudetta kertaa. Messupäällikkö Kari Pulkkinen vakuuttaa, että paikalle kannattaa tälläkin kertaa tulla.

— Yritysten toiveestahan tämä liikkeelle lähti, ja sekä yritykset että yleisö ovat vuodesta toiseen olleet tapahtumasta kiinnostuneita.

Kävijöitä on useamman vuoden ajan ollut yli 2 000.

— Se määrä ihmisiä Savonlinnan alueella suunnilleen on oikeasti jotakin tekemässä tai hankkimassa. He tarvitsevat vertailevaa tietoa ja asioiden avaamista, ja erikoismessuilla on juuri sitä tarjolla.

Pulkkisen mukaan messuilla mennään pitkälti samalla tyylillä kuin aiempinakin vuosina.

— Uuden rakentaminen taitaa olla tällä hetkellä Savonlinnan seudulla aika vähäistä, mutta remonttipuolella ja kodintekniikan uusimisessa taas on puolestaan paljonkin tekemistä.

Pulkkisen mukaan ihmisiä kiinnostavat yhä enemmän tekniset talokohtaiset järjestelmät ja yleensäkin alan tuorein tieto.

— Esimerkiksi luonnonmaalit ja muut luonnolliset suoja-aineet ovat kovassa nousussa. Sisäilman laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota, ja pinnoitteilla on niihin paljonkin vaikutusta. Tätä tutkitaan yhä tarkemmin ja siitä tiedetään jatkuvasti enemmän.

Asiaa mutta rennosti

Messujen ohjelma on täysin asiapainotteinen, mutta silti rento.

— Ohjelma on siinä, että yritykset ja asiantuntijat ovat paikalla ja heiltä voi kysellä, pyytää tarjouksia, vertailla ja neuvotella. Esiintyjiä ei tule, yritykset haluavat pitää tapahtuman teeman mukaisena.

Messuille tullaan kuitenkin jonkin oikean asian perässä.

— On jo mielenkiinto yhteen tai useampaan esillä olevaan aiheeseen. Tämä toimii sekä yritysten että kävijöiden kannalta. Tavataan neutraalilla maaperällä, ja siinä saatetaan heittää rennommin uskaliaampaa tarjousta.

Savonlinnan rakennusmessut Talvisalon jäähallissa 5.-6.5.2018 klo 10-16. Järjestäjä Oy ExpoMedia Finland Ab.