Nuorten Ohjaamo ja uusi nuorisotila avautuvat viimein Savonlinnassa — avajaisiin kannattaa lähteä vaikka ilmaisen subin perässä

Savonlinnan keskustan alue saa jälleen nuorisotilan, kun nuokkari avataan Sääminkitalolle keskiviikkona. Samalla vietetään Ohjaamon avajaisia.

Tuija Pauhu

Sääminkitalo saa kuhinaa kattonsa alle, kun nuorten Ohjaamo ja kaupungin nuorisotila avataan taloon.
Sääminkitalo saa kuhinaa kattonsa alle, kun nuorten Ohjaamo ja kaupungin nuorisotila avataan taloon.

Ohjaamo ja kaupungin uusi nuorisotila avaavat viimein ovensa Savonlinnassa keskiviikkona 5. syyskuuta, kertoo Savonlinnan kaupunki tiedotteessaan.
Sääminkitalolle avattava Ohjaamo tuo nuorten tulevaisuuden suunnitteluun tarvittavat asiat saman katon alle.

Ohjaamon kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat nuoret.

Palveluohjausta ja neuvontaa annetaan esimerkiksi työllistymiseen, opiskeluun, asumiseen, talouteen, terveyteen ja arkeen liittyvissä asioissa. Toimintaa tehdään yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa, kuten Etsivä Nuorisotyön, TE-palveluiden, Kelan, oppilaitosten, sosiaali- ja terveyspalveluiden, ja lukuisten muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Apua helposti moniin ongelmiin

Ohjaamon ydin on helposti lähestyttävyys sekä nopea reagointi ja auttaminen. Nuorelle annetaan tietoa eri vaihtoehdoista, jotta tämä löytäisi tulevaisuudelleen itselleen sopivan suunnan. Ensisijaisia tavoitteita on nuoren oman työ- ja koulutusuran löytyminen sekä nuoren osallisuuden tukeminen.

Yhden luukun malli antaa hyvät edellytykset asiakkaan kokonaistilanteen kartoittamiselle ja tarvittavien palvelujen etsimiselle yhdessä nuoren kanssa.
Ohjaamon toiminta on maksutonta ja luottamuksellista.

Ilmaisia subejakin tarjolla

Ohjaamon avaisia vietetään keskiviikkona 5. syyskuuta. Tilaisuus käynnistyy Ohjaamon ohjausryhmän puheenjohtajan ja kaupunginhallituksen jäsenen Seija Puputin puheenvuorolla. Ohjaamokoordinaattori Kalle Asikainen ja yhteistyökumppanit esittäytyvät ja kertovat tehtävistään ja palveluista. Musiikkipuolesta vastaa MC Samppa.

Avajaisissa arvotaan elämyspaketti kahdelle (leffaliput, keilaus ja ruokailu) sekä muita nuorille suunnattuja palkintoja. Lisäksi sadalle ensimmäiselle nuorelle tarjotaan ilmaiset Subit ja limut.

Ohjaamotoiminnan koordinoinnista vastaa Savonlinnan kaupungin Työllisyyspalvelut yhteistyössä vapaa-aikatoimen kanssa.

Nuokkarikin viimein auki!

Sääminkitalolla avataan myös keskustan nuorisotila perusnuorisotyön toimesta keskiviikkona 5.9. klo 16 alkaen. Nuorisotila siirtyy Nuorisotalo Posselta Sääminkitalolle. Nuorisotyö palvelee alle 18-vuotiaita, joten kaikenikäisille nuorille löytyy jotain.

Ohjaamon ja nuorisotilan avajaiset Sääminkitalolla (Sääminginkatu 6, Savonlinna) keskiviikkona 5. syyskuuta. Ohjaamo kello 13–16 ja nuorisotila kello 16 alkaen.