Järvi-Suomen Energia valmistautuu viikonlopun lumisateeseen poikkeustoimin – Jopa helikopteri apuna Savonlinnan seudulla

Normaalia enemmän väkeä viankorjauksessa sekä vikailmoitusten vastaanotossa. Käytössä kelkkoja ja telamönkijöitä.

Soila Puurtinen

Helikopteri, moottorikelkkoja, telamönkijöitä sekä normaalivahvuutta suurempi määrä asentajia. Näin varautuu Järvi-Suomen Energia viikonlopun lumisateisiin.
Helikopteri, moottorikelkkoja, telamönkijöitä sekä normaalivahvuutta suurempi määrä asentajia. Näin varautuu Järvi-Suomen Energia viikonlopun lumisateisiin.

Savonlinnan seudun ilmatilassa kiertelee viikonloppuna Järvi-Suomen Energian tarkastushelikopteri kartoittamassa mahdollisia vikakohteita, joita syntyy viikonlopuksi luvattujen lumisateiden seurauksena. Lumikuorman pelätään painavan oksia sähkölinjojen päälle ja katkovat isojenkin puiden oksia ja latvuksia shkölankojen päälle.

Järvi-Suomen Energia on varustautunut viikonloppuun poikkeustoimin lisäämällä henkilöitä viankorjaukseen sekä kalustoa, jolla sujuvoitetaan viankorjauksen etenemistä maastossa.

Eri puolille sähkönjakelualuetta on varalla normaalivahvuutta suurempi määrä asentajia. Jokaisella työryhmällä on käytössään kelkka tai telamönkijä, jolloin varmistetaan mahdollisimman sujuva eteneminen maastossa.

Viikonloppua vasten selvitetään käytettävissä oleva asentajaresurssi myös muilta yhteistyökumppaneilta.

Motot liikkeelle ravistelemaan lunta puista

Tarvittaessa liikkeelle lähtee motoja ravistelemaan lunta puista tai kaatamaan linjaa kohti kallistuneita puita. Käytettävissä oleva metsurityövoima kartoitetaan ja tarvittaessa metsurit toimivat sähköasentajien apuna työryhmissä.

Viikonloppuna on käytössä yksi tarkastushelikopteri Savonlinnassa. Maanantaista eteenpäin käytössä on kaksi tarkastushelikopteria ja tiistaista eteenpäin lisäksi yksi sahakopteri. Näitä hyödynnetään tilanteen mukaan ja sään salliessa.

Partiointi ilmasta käsin on tehokas tapa tilannekuvan luomiseksi ja vikakohteiden kartoittamiseksi. Jokainen runko tai oksa, joka voidaan poistaa ennen kuin se ottaa kiinni sähkölinjaan, varmistaa sähkönjakelun laatua asiakkaalle.

Tiet kannattaa pitää avoimina

Asiakaspalvelua vahvistetaan vastaanottamaan vikailmoituksia.

Tiivis yhteydenpito Pelastuslaitoksen kanssa on aloitettu ja tilannetta seurataan herkeämättä, energiayhtiöstä kerrotaan.

Lumen auraaminen myös maaseudulla sijaitsevilta pieniltä teiltä ja yksityisteiden puomien avaaminen nopeuttaa viankorjausryhmien etenemistä maastossa.

Keskijänniteverkon tilaa voi seurata nettisivujen häiriökartalta. Tilannetietoa välitetään myös Facebookin (@jarvisuomenenergia) ja Twitterin (@jarvisuomenene) kautta.

Vikakeskeytyksistä voi tilata myös tekstiviestitiedotteen lähettämällä maksuttoman tekstiviestin JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.

Sähkökatkoon varautumisesta löytyy lisää tietoa täältä