Saimaa-ilmiön sytyttäjät tulevat Savonlinnaan: "Meillä on ainutlaatuinen alue, jonne voimme nyt luoda uutta yhdessä, jo olemassa olevan pohjalle"

Jari Sihvonen

Saimaa-ilmiön sytyttäjät Sari Kaasinen, Saimi Hoyer ja Jani Halme kutsuvat savonlinnalaiset tiistaina kuulemaan Saimaa-ilmiön rajattomista mahdollisuuksista.
Saimaa-ilmiön sytyttäjät Sari Kaasinen, Saimi Hoyer ja Jani Halme kutsuvat savonlinnalaiset tiistaina kuulemaan Saimaa-ilmiön rajattomista mahdollisuuksista.

Saimaa-ilmiön sytyttäjien rengasmatka rantautuu tiistaina Savonlinnaan. Linja-autoaseman sisäpihalla kello 11.30 ovat paikalla sytyttäjät eli Sari Kaasinen, Jani Halme ja Saimi Hoyer, jotka kertovat Saimaa-ilmiöstä.

Musiikkiosuuksista vastaa Taidelukion kansanmusiikkiyhtye TaKaMus.

Ohjelmassa on paneelikeskustelu, jossa keskustelevat sytyttäjien lisäksi taidelukion oppilas Senja Ala-Vainio, moderoijana Itä-Savon päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa.

– Nyt kaikki paikalle kuuntelemaan, kyselemään, kertomaan ideoita. Savonlinnan tilaisuuteen pitää saada paljon alueen väkeä ja mennä sitten ilolla ja innolla eteenpäin, sanoo Saimi Hoyer.

Sytyttäjät ovat pitäneet tilaisuuksia jo Lappeenrannassa, Joensuussa ja Kuopiossa. Hoyerin mukaan tunnelma kaupungeissa on ollut uskomaton.

– Joensuussa roihahti Saimaa-ilmiöhurmos. Kun ihmiset ymmärsivät, kuinka ainutlaatuinen tämä yhteinen hanke on ja mitä mahdollisuuksia se voi avata, he innostuivat valtavasti ja lähtivät heti ideoimaan sitä, kertoo Hoyer.

– Kuopiossa tapahtui sama: oli innostunut, hankkeeseen uskova ilmapiiri, samoin Lappeenrannassa. Meillä on ainutlaatuinen alue, jonne voimme nyt luoda uutta yhdessä, jo olemassa olevan pohjalle.

Saimaa-ilmiö piti esittelytilaisuuden myös Helsingissä.

– Tupa oli täpösen täynnä, ja tunnelma hyvin lämmin. Helsinkiläiset hämmästelivät, kuinka itäsuomalaiset saavat aikaan näin hienoa yhteistyötä ja iloista tunnelmaa, kertoo Saimaa-ilmiön idean isä, ohjausryhmän jäsen Jari Sihvonen Kuopiosta.

Saimaa-ilmiön sytyttäjän Savonlinnan Linja-autoasemalla 18.2. klo 11.30. Puurotarjoilu. Vapaa pääsy.