Savonlinnassa tehty törkeä varkaus toi ehdollista vankeutta ja runsaasti korvauksia — Varastettua omaisuutta ei saatu takaisin

Etelä-Savon käräjäoikeuden langettaman ehdollisen tuomion koeaika päättyy kahden vuoden kuluttua.

Etelä-Savon käräjäoikeus piti Savonlinnassa tehtyä murtokeikkaa yksityisasuntoon törkeänä varkautena.
Etelä-Savon käräjäoikeus piti Savonlinnassa tehtyä murtokeikkaa yksityisasuntoon törkeänä varkautena.

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1975 syntyneen miehen ehdolliseen vankeuteen Savonlinnassa tehdystä törkeästä varkaudesta.

Tuomittu murtautui yksityisasuntoon rikkomalla ulko-oven lasin.

Asunnosta hänen todettiin anastaneen kaksi ilmakivääriä, ilmapistoolin, deaktivoidun haulikon, jalkajousen, puukon, asepussin, rannekellon, kaksi kultasormusta, viisi viallista rannekelloa ja mukisuojuksen, joka on ollut täynnä kolikoita.

Varastetun omaisuuden arvoksi laskettiin 3885 euroa. Varastettu omaisuus oli jäänyt kateisiin. Rikotusta omaisuudesta ja siivouskuluista oli asianomistajalle koitunut lisäksi 1700 euron suuruinen vahinko.

Tuomittu myönsi esitutkinnassa murtautuneensa asuntoon ja ottaneensa sieltä omaisuutta luvatta. Oikeus piti tekoa törkeänä huomioiden rikoksen tekotavan, vahinkojen määrän ja omaisuuden laadun.

Tekijä tuomittiin seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen, jonka koeaika kestää tasan kaksi vuotta.

Hänet velvoitettiin korvaamaan myös vakuusyhtiön asianomistajalle maksamat vakuutuskorvaukset, joiden yhteissumma on 5 585 euroa.

Oikeudenkäyntikuluja hän sai maksettavakseen 150 euroa.

Uusimmat uutiset