Moilas Oy:n jäätävä suoritus: Kaikki leivät pakkaseen

Pieksämäkeläinen leipomokonserni Moilas Oy siirtyy kokonaan pakastetun leivän valmistajaksi.

Yhtiö sanoo kehittäneensä pakastamisen prosessia jo pitkään. Tuotteita voi ostaa kuluttajapakkauksessa pakastealtaasta tai irtotuotteina paistopisteistä.
Yhtiö sanoo kehittäneensä pakastamisen prosessia jo pitkään. Tuotteita voi ostaa kuluttajapakkauksessa pakastealtaasta tai irtotuotteina paistopisteistä.

Pieksämäkeläinen leipomokonserni Moilas Oy siirtyy kokonaan pakastetun leivän valmistajaksi. Samalla se kasvattaa perinteisen leivän jakelualueensa maanlaajuiseksi.
Gluteenittomassa leivonnassa Moilas Oy on jo Euroopanlaajuinen toimija.
Toimitusjohtaja Timo Savolainen sanoo perinteisen tuoreleipähyllyn olevan kova paikka tehdä bisnestä.
— Alalla on paljon kapasiteettia, ja neljään maakuntaan kohdistuva tuoreleivän rahti on yhtiöllemme iso operaatio.


Savolaisen mukaan ratkaisun tekee mahdolliseksi se, että gluteenittoman liiketoiminnan osuus konsernissa on kasvanut merkittäväksi.
— Olemme myös määrätietoisesti kahden vuoden ajan investoineet isosti pakastustekniikkaan.
Perinteisen tuoreleivän osuus tuotannossa on noin 10 prosenttia. Siitä markkinasta yhtiö ei kuitenkaan aio luopua. Moilas Oy:n mukaan asiakas ei menetä tuoreudessa mitään pakasteita ostaessaan.
Moilas Leipomo pakastaa esimerkiksi sämpylän uunituoreudesta 25 pakkasasteen lämpötilaan tunnissa. Nopean pakastamisen arvioidaan säilyttävän aromit ja kuluttajan löytävän pakastealtaasta käytännössä sulattamista vaille uunituoretta leipää.


Yhtiö odottaa tuotteiden leviävän laajalti myymälöihin koko maassa. Pakastetuotteilla on pitkä säilyvyysaika, mikä pienentää hävikkiä kaupan kannalta.
Valikoiman kerrotaan muodostuvan perinteisistä tuotteista ja mahdollisesti muuttuvan kysynnän mukaan. Tuotteet tulevat kauppojen valikoimiin alkutalven ja kevään aikana.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.