Kosonen pyrkii toiselle kaudelle eduskuntaan

Timo Seppäläinen

Hanna Kosonen on päättänyt pyrkiä eduskuntaan toiselle kaudelle ensi kevään vaaleissa. Kolme vuotta sitten ääniä kertyi 6600.
Hanna Kosonen on päättänyt pyrkiä eduskuntaan toiselle kaudelle ensi kevään vaaleissa. Kolme vuotta sitten ääniä kertyi 6600.

Keskustan savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen pyrkii toiselle kaudelle Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Häntä esittää ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleissa puolueen Moinsalmi-Pellossalon paikallisyhdistys.

— Lähdin viisi vuotta sitten politiikkaan hoitamaan yhteisiä asioita. Sitä politiikka on minulle edelleen. Teot toteutuvat vain yhdessä. Haluan jatkaa tätä kestävyysurheilua ympäristön, koulutuksen ja yhdenvertaisuuden puolesta.

Kosonen sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 6600 ääntä ja nousi eduskuntaan ensiyrittämällä. Hänen mukaansa politiikka on sitkeyslaji, jossa pitää katsoa eteenpäin. 

— Tulevaisuuden suuria haasteita ovat esimerkiksi ratkaisujen löytäminen alueiden voimavarojen vahvistamiseen, suomalaisen koulutuksen menestystarinan jatkamiseen sekä ilmastonmuutokseen.

Kosonen on keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana sekä ympäristö- ja sivistysvaliokuntien jäsen. Hän on myös Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Koulutukseltaan Kosonen on filosofian maisteri. Keskustan Itä-Savon piiri päättää ehdokkaiden asettamisesta marraskuussa.