Järvi-Suomen Energia:Odotettavissa mittavia vahinkoja. Pysy sisätiloissa, sillä suuriakin esineitä voi singahdella

Järvi-Suomen Energia kumppaneineen nostaa varautumistasoa Päivö-myrskyn vuoksi.

Ilkka Solanterä

Tiistaina riehuva puhuri nimettiin Päivö-myrskyksi päivän nimipäiväsankarin mukaan. Sen ennustetaan jatkuvan keskiviikon vastaisena yönä.
Tiistaina riehuva puhuri nimettiin Päivö-myrskyksi päivän nimipäiväsankarin mukaan. Sen ennustetaan jatkuvan keskiviikon vastaisena yönä.

Järvi-Suomen Energian jakeluverkon pohjois- ja itäosiin tiistai-illaksi ja keskiviikon vastaiseksi yöksi ennustettu myrskyksi voimistuva rankkasade ja voimakkaat puuskatuulet ovat totta.

Järvi-Suomen Energia tiedottaa, että puuskatuulten nopeudet voivat kasvaa paikoitellen jopa 25 metria sekunnissa. Odotettavissa on, että Etelä-Savossa voi tulla mittaviakin vahinkoja.

Kokonaissademäärä saattaa nousta paikoin jopa 70-100 millimetriin, mikä ylittää tyypillisen kesäkuun sademäärän.

Kesäisin jo yli 20 metriä sekunnisssa puhaltavat puuskat aiheuttavat merkittävästi vahinkoja ja mikäli puuskien nopeudet ylittävät 25 metriä sekunnissa voivat vahingot olla hyvin mittavia: pitkäkestoisia sähkökatkoksia, mittavia metsätuhoja ja vahinkoja muun muassa rakennustelineille, peltikatoille ja rataverkolle.

Järvi-Suomen energia muistuttaa, että tuulen mukana saattaa singahdella suuriakin esineitä, joten myrskyn aikana on parasta pysyä sisätiloissa.

Yhtiöstä kerrotaan, että se on kumppaneineen merkittävästi nostanut varautumistasoaan valmistautuakseen myrskytuhojen torjuntaan. Varalla olevien korjaajien määrää on nostettu reilusti, ja sähköverkon valvomoon on kutsuttu lisää operaattoreita töihin tukemaan korjaajia kentällä. Myös asiakaspalvelun resursseja on kasvatettu.

Maltti on valttia

Järvi-Suomen energia haluaa muistettavan, että sähkökatkotilanteissa maltti on valttia:"Teemme parhaamme, jotta sähkösi palautuvat mahdollisimman pian. Jos huomaat olevasi tilanteessa, jossa sähkö aiheuttaa sinulle vaaraa, ota epäröimättä yhteyttä vikapalveluumme. Tällainen on esimerkiksi nollavika, joka ilmenee valojen poikkeuksellisena himmemisenä ja kirkastumisena. Vikapalvelumme numero on 0800 90440, ja se on avoinna kellon ympäri", yhtiö kertoo tiedotetekstissään.

Järvi-Suomen Energian 24h Vikapalvelu

0800 90440