Vedet olleet poikki viikon, Kerimaan vesikiistassa tutkintapyyntö poliisille ja vetoomus kaupungille — Kaupunginhallitus käsittelee asiaa omalta kannaltaan maanantai-iltana

Nurminen: Kaupunki on rikkonut lakia vuodesta 2002. Virkamiehet : Kaupunki ei ole kiistan osapuoli.

Kerimaan alueella on 20 rakennuksen lomakylä, 4 vakituisesti asuttua taloutta ja noin 70 yksityistä vapaa-ajan rakennusta.

Kerimaan Lomakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Nurminen on pyytänyt poliisia ja syyttälaitosta tutkimaan pitkään jatkunutta kiistaa Kerimaan alueen vedenjakelusta.

Nurmisen mielestä Savonlinnan kaupunki on rikkonut ja laiminlyönyt asiassa lakeja vuodesta 2002 asti.

Tällä hetkellä alueelle ei tule talousvettä eikä sieltä oteta vastaan jätevesiä.

Alueella on 20 lomakeskukseen kuuluvaa rakennusta, 4 vakituisesti asuttua taloutta ja noin 70 yksityistä vapaa-ajan rakennusta. Lomakeskus on sulkenut ovensa ja lomauttanut työntekijät.

Nurminen on laatinut ja laittanut jakeluun myös vetoomuksen alueen vesihuollon palauttamiseksi.

Sen mukaan kaupunki on vastuussa alueen vesihuollosta ja velvollinen laittamaan asian kuntoon välittömästi.

Kaupungin virkamiesten aiempien lausuntojen ja alueen asukkaille lähetetyn tiedotteen mukaan kaupunki ei ole kiistan osapuoli.

Savonlinnan kaupunginhallitus kokoontuu tänä iltana keskustelemaan Kerimaan vesikiistasta ja mahdollisista toimenpiteistä sen ratkaisemiseksi.

Nurminen rinnastaa Kerimaan vesihuollon käsittelyn Kittilän kunnan hallintoepäselvyyksiin ja nimeää tapauksen Savonlinnan Watergateksi.

Nurmisen mielestä kaupungilla tai sen määräämällä vesilaitoksella on kaksi vaihtoehtoa:

1. Rakentaa jokaiselle kiinteistölle uudet vesi- ja jätevesiputket, yhteensä 5 + 5 kilometriä. Hinta lienee joitakin miljoonia euroja ja aikaa kuluu pari vuotta.

2. Ostaa tai vuokrata Puikkarin verkosto ja alkaa heti juoksuttaa vettä siinä.

Kakkosvaihtoehdon toteutuessa jo vaadituista miljoonakorvauksista on Nurmisen mukaan mahdollista neuvotella, mutta kaupungin neuvottelijoiden pitää ensin vaihtua.