Parikkala kutsuu kuntalaiset ideoimaan ilmastotekoja

Ympäristöministeriön rahoittamassa hankkeessa kerätään kuukauden ajan kuntalaisten ilmastoideoita.

Jussi Vehkasalo

Parikkalalaiset voivat ideoida ilmastotekoja.
Parikkalalaiset voivat ideoida ilmastotekoja.

Parikkala kutsuu kuntalaisia ideoimaan ilmastotekoja. Parikkalan kunta on mukana Ympäristöministeriön rahoittamassa ja Ekokumppanit Oy:n toteuttamassa hankkeessa, jonka tarkoituksena on kerätä kuntalaisten ilmastotoimia vauhdittavia toimintamalleja.

Hankkeen toteuttajan kehittämien mallien lisäksi hankkeessa halutaan kuulla myös mukana olevien kuntien asukkaita.

– Kuntalaiset ovat hankkeen onnistumisen suhteen avainasemassa, sillä he tietävät ja tuntevat omat resurssinsa ja oman kuntansa tilanteen parhaiten, toteaa Ekokumppanit Oy:n toimitusjohtaja Suvi Holm Parikkalan kunnan lähettämässä tiedotteessa.

Kuntalaisten ehdotusten keräämiseksi Ekokumppanit Oy on käynnistänyt Ideoi ilmastoteko! -kampanjan, joka on käynnissä 24. maaliskuuta asti. Kampanjan ajan kuntalaisilla on mahdollisuus esittää omia ideoitaan kampanjasivustolla osoitteessa www.ekokumppanit.fi/ideoi-ilmastoteko.

– Idean ei tarvitse syntyä oman pään sisällä, vaan hyviä ehdotuksia ovat myös teot tai kampanjat, joita on toteutettu jo muualla ja joka kuntalaisten mielestä sopisi toteutettavaksi myös Parikkalassa, Holm kertoo.

Kampanjan tavoitteena on saada kasaan vähintään viisikymmentä ideaa jokaisesta mukana olevasta kunnasta.

Parikkalan elinkeinojohtaja Pekka Reimanin mukaan kunnan elinkeinopalvelut on valmistellut Parikkalaan myös mahdollisuuden toteuttaa ideoinnin tuloksia LAB–ammattikorkeakoulun ja LUT–yliopiston asiantuntijoiden avulla.

Parikkala on mukana Hinku-verkostossa

Parikkala on osa 71 kunnan Hinku-verkostoa. Hinku-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Kunnat pyrkivät vähentämään ilmastopäästöjään lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja parantamalla energiatehokkuutta. Kunnat kannustavat myös paikallisia yrityksiä ja asukkaita ilmastotekoihin.

MINT-Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen – hankkeessa on mahdollista ryhtyä toteuttamaan esitettyjä ideoita.

Mutkattomalla de-minimis rahoituksella saadaan LUT-yliopiston ja LAB – ammattikorkeakoulun asiantuntijat tekemään testejä, liiketoimintasuunnitelmia tai muita toimia, jotka auttavat ylittämään liiketoiminnan aloittamisen kynnyksen.

Kommentoidut