Vaalikone: Valtaosa vaalikoneeseen vastanneista Sulkavan kuntavaaliehdokkaista säilyttäisi Lohilahden koulun, kun Vekaransalmen silta vuonna 2020 valmistuu

Kaksi kolmannesta Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneista Sulkavan kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että Sulkavan koulun Lohilahden yksikkö pitää säilyttää myös Vekaransalmen sillan valmistuttua.

Soila Puurtinen

Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin.  Kuntavaaliehdokkailla on asiasta monenlaisia ajatuksia.
Sulkava menettää todennäköisesti saaristokunta-asemansa, kun Vekaransalmeen rakennettava silta korvaa lossin. Kuntavaaliehdokkailla on asiasta monenlaisia ajatuksia.

Kaksi kolmannesta Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneista Sulkavan kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että Sulkavan koulun Lohilahden yksikkö pitää säilyttää myös Vekaransalmen sillan valmistuttua.
Joka neljäs vastanneista on jokseenkin tai täysin eri mieltä.

Monissa vastauksissa korostuu, että Lohilahden koulun kohtalo riippuu oppilasmääristä eikä sillasta.

Sulkavan 40 ehdokkaasta vaalikoneeseen on vastannut 70 prosenttia eli 28 ehdokasta. Heistä 19 oli täysin tai jokseenkin koulun säilyttämisen kannalla. Seitsemän oli täysin tai jokseenkin eri mieltä.

Näkemykset eivät noudata puoluerajoja.
Keskustan ehdokkaista 12 säilyttäisi koulun, kolme jokseenkaan ei.
SDP:n ehdokkaista kolme säilyttäisi koulun, kolme enemmän tai vähemmän ei.
Neljästä kokoomuksen ehdokkaasta kaksi säilyttäisi koulun, yksi jokseenkaan ei.
Kristillisdemokraattien kaksi vastaajaa säilyttäisivät koulun.

Lue tästä ehdokkaiden kommentteja vaalikoneesta:

Jos oppilaat mahtuvat kirkonkylän kouluun ja kuljetusajat kestävät lain sallimissa rajoissa, niin [Lohilahden] koulu todennäköisesti lakkautetaan.
Eetu Nissinen, kesk.

Kyllä pitäisin kiinni koulusta ainakin 1—3 luokan osalta niin pitkään kun vain edes jokunen lapsi löytyy. Matkat kirkolle tekevät pienten lapsien päivistä liian pitkiä.
Kukka-Maaria Kärki, kesk.

Oppilasennuste näyttää pienenevän, joten tulee varmasti eteen keskustelu koulun lakkauttamisesta.Tähän olisi hyvä jo varautua ja tehdä selvitystä, saataisiinko ympäristökunnista oppilaita.
Eeva Lyytinen, sd.

Lohilahden koulua tulee tarkastella niin kuin muitakin kouluja. Liian pieni koulu ei ole oppilaankaan etu. Toisaalta joidenkin oppilaiden matka-aika muodostuu pitkäksi sillasta huolimatta.
Lasse Partanen, kesk.

Niin kauan kun yksikön koko on järkevä ja pienten koululaisten koulumatka-ajat kohtuuttomat, on Lohilahden koulu säilytettävä. Koulun säilyttäminen ei saa olla itseisarvo.
Sirpa Nokelainen, sd.

Vaalikone löytyy täältä. Suoraan Sulkavan kysymyksiin pääsee täältä

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo