Yli 50 yritystä etsii jatkajaa Savossa: Savonlinnan seudulla myynnissä on risteilyliiketoimintaa, kauppapuutarha, kehysliike ja puusepänverstas

Myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärä on kasvanut Etelä-Savossa.

Yrjö Ruotsalainen

Yli 50 yritystä etsii jatkajaa Savossa: Savonlinnan seudulla myynnissä on risteilyliiketoimintaa, kauppapuutarha, kehysliike ja puusepänverstas

Yli 50 yritystä etsii uutta omistajaa Savossa. Myytävien yritysten lukumäärä on kasvussa Etelä-Savon yrittäjien tiedotteen mukaan.

Etelä- ja Pohjois-Savossa myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärä on tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kasvanut neljä prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

Tiedot myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärästä ovat peräisin valtakunnallisesta yritysten myymiseen ja ostamiseen tarkoitetusta Yrityspörssi.fi -palvelusta, johon kuuluu myös Pohjois- ja Etelä-Savon yrityspörssit.

Itä-Savossa myynnissä on yrityspörssin mukaan muun muassa risteilyliiketoimintaa, kauppapuutarha, kehysliike ja puusepänverstas.

Mikkelin seudun uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Heli Tavastin mukaan yhteydenottoja tulee paljon yrittäjiltä, jotka ovat aikeissa luopua yritystoiminnastaan, eikä jatkajaa ole löytynyt omista verkostoista.

Lisäksi yhteydenottoja tulee myös aiempaa enemmän yrittäjiksi aikovilta, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan toimivan yrityksen.

Suurin osa yrityskaupoista on pienten ja keskisuurten yritysten kauppoja

Suomessa tapahtuu arviolta 2000—3000 yrityskauppaa vuosittain ja määrän odotetaan kasvavan. Suomalaisista pk-yrityksistä 48 prosenttia arvioi, että omistajan vaihtuminen tulee ajankohtaiseksi kymmenen vuoden kuluessa.

– Mediassa huomiota saavat usein suuret yrityskaupat. Suurin osa yrityskaupoista on kuitenkin pienten ja keskisuurten yritysten kauppoja, Yrityspörssi-palvelun toimitusjohtaja Meri Varkoi-Anhava sanoo tiedotteessa.

— Onnistuneet yrityskaupat vaikuttavat merkittävästi suomalaisten yrittäjien menestykseen ja työpaikkojen lukumäärään lähivuosina.