Vainoaja sai sakot ja maksettavaksi tuhansien eurojen korvaukset — Mies soitteli, viestitteli, tarkkaili ja seuraili naista lähes vuoden ajan

Nainen joutui jäämään sairauslomalle vainoamisen vuoksi.

Yrjö Ruotsalainen

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen vainoamisesta.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen vainoamisesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1956 syntyneen miehen sakkorangaistukseen vainoamisesta. Miehelle kertyi 65 päiväsakosta maksettavaa 390 euroa.

Mies vainosi kohteenaan ollutta naista liki vuoden ajan. Hän soitteli tämän työpuhelimeen, lähetteli tekstiviestejä, sähköpostiviestejä ja postikortteja. Sekä nainen itse että tämän esimies olivat pyytäneet miestä lopettamaan yhteydenotot.

Mies myös tarkkaili ja seuraili naista ainakin satunnaisesti.

Miehen toiminta aiheutti naiselle pelkoa ja ahdistusta. Nainen joutui jäämään sairauslomalle. Hän oli työkyvyttömänä usean kuukauden ajan.

Mies myönsi ottaneensa naiseen yhteyttä, mutta oli itse sitä mieltä, että kyseessä ei ollut vainoaminen. Hän sanoi tunteneensa naiseen syvää rakkautta.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle yhteensä noin 16 000 euron suuruiset korvaukset.

Korvauksia määrättiin henkisistä kärsimyksistä, tilapäisestä psyykkisestä haitasta, ansionmenetyksestä, terapiakäyntien kustannuksista ja lääkekuluista. Lisäksi mies joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikulut.