Ase laukesi metsästysreissulla Rantasalmella – Käräjäoikeus antoi tuomion tapahtumista

Vastaaja myönsi itsekin, että jäistä asetta olisi pitänyt käsitellä huolellisemmin.

Risto Leppänen

Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi Rantasalmella metsästysmatkalla viime vuonna sattuneen aseen yllättävän laukeamisen johtuneen huolimattomuudesta.
Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi Rantasalmella metsästysmatkalla viime vuonna sattuneen aseen yllättävän laukeamisen johtuneen huolimattomuudesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut miehen aseen varomattomasta käsittelystä sekä metsästysrikkomuksesta sakkoihin.

Rantasalmella viime vuonna sattuneessa tilanteessa pistooli oli pudonnut miehen kädestä, lauennut sen jälkeen ja luoti osunut metsästyskaverin lonkkaan.

Tilannekuvauksen mukaan juuri ladattu ase oli luiskahtanut miehen kädestä, koska hänen hanskansa ja pistoolikin olivat olleet jäässä.

Rangaistusta mitatessaan käräjäoikeus toteaa, että aseen käsittelijältä vaaditaan aina korostettua huolellisuutta. Vastaaja oli itsekin käräjäoikeudessa todennut, että tapahtuma olisi ollut estettävissä aseen huolellisella käsittelyllä.

Käräjäoikeus on lisäksi huomioinut, että aseen käsittelystä aiheutui konkreettista vaaraa, koska luoti osui toisen miehen lonkkaan.

Rangaistusta lieventävinä seikkoina käräjäoikeus huomioi, että tilanne tuli eteen nopeasti ja yllätyksellisesti. Vastaajan toiminta ei ollut tahallista, vaan syyksilukeminen perustuu vastaajan huolimattomaan menettelyyn.

Miehelle määrättiin rangaistukseksi 30 päiväsakkoa, mistä maksettavaa kertyy hänen tuloillaan 600 euroa.

Uusimmat uutiset