Haluatko Savonlinnan keskussairaalan säilyvän? – Lähde torstaina ilmaisemaan mielipiteesi ja syömään soppaa

Mielenilmaisutilaisuuteen on maksuton bussikuljetus Enonkoskelta, Savonrannalta, Kerimäeltä, Punkaharjulta, Rantasalmelta ja Sulkavalta – Katso aikataulut tästä

Tuija Pauhu

Torstaina on tilaisuus ilmaista näkemyksensä siitä, halutaanko Savonlinnassa säilyttää erikoissairaanhoidon päivystys. Tarjolla on myös makkaraa ja soppaa.
Torstaina on tilaisuus ilmaista näkemyksensä siitä, halutaanko Savonlinnassa säilyttää erikoissairaanhoidon päivystys. Tarjolla on myös makkaraa ja soppaa.

Savonlinnan seutu odottaa aivan näinä viikkoina maan hallituksen ratkaisua siitä, saako seutu kehittää sosiaali- ja terveyspalveluita yksissätuumin pohjoissavolaisten kanssa ja turvataanko Savonlinnassa erikoissairaanhoidon päivystys.

Seudun kunnat eli Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava ovat ilmoittaneet haluavansa osaksi Pohjois-Savon sote-aluetta.

Torstaina iltapäivällä jokaisella on mahdollisuus osallistua keskussairaalan pihalla suureen mielenilmaisutilaisuuteen, jonka tavoitteena on osoittaa valtakunnan päättäjille, mikä on seudun asukkaiden tahto.

Mielenilmaisun alkajaisiksi on luvassa lyhyitä puheenvuoroja, joista viimeistään selviää, mitä etuja yhteistyö Pohjois-Savon kanssa toisi ja millä tavalla se turvaisi Savonlinnan päivystyssairaalan.

Tarjolla on myös levymusiikkia, kuumaa soppaa ja grillimakkaraa.

Maksuttomat bussikuljetukset tapahtumaan lähtevät Enonkosken Salelta kello 13.30, Savonrannan Salelta kello 13.00, Kerimäen linja-autoasemalta kello 13.45, Punkaharjun Shelliltä 13.30, Rantasalmen Osuuspankilta kello 13.15 ja Sulkavan linja-autoasemalta kello 13.15.

Bussit ottavat kyytiin kaikilta välipysäkeiltä. Paluukuljetukset lähtevät keskussairaalalta mielenilmauksen jälkeen kello 15.30.

#KYSSavonlinna -mielenilmaus Savonlinnan keskussairaalan pihalla 20.2. kello 14.30–15.30.