Keskustaajaman kaupunginosien demokratiapäällikkö Jyrki Huttunen: Lähidemokratia voi lisätä elinvoimaa

Huttusen mielestä kaikkein tärkeintä olisi etsiä keinoja kaupungin elinvoiman kehittämiseksi. Hän on huolissaan etenkin asunto-omaisuuden arvon alenemiseen. — Asunnoissa on kiinni paljon edellisten sukupolvien ja tämän sukupolven elämäntyötä. Se kaikki hupenee, koska olemme Savonlinnassa.

Tuija Pauhu

Jyrki Huttunen kaipaa lisää ideoita Savonlinnan ydinkeskustan ja kaikkien keskustaajaman kaupunginosien kehittämiseksi.
Jyrki Huttunen kaipaa lisää ideoita Savonlinnan ydinkeskustan ja kaikkien keskustaajaman kaupunginosien kehittämiseksi.

Jyrki Huttunen saapui tiistaina Savonlinnan keskustaajama-alueen ensimmäiseen lähidemokratiakokoukseen viime tingassa. Hän tuskin ehti istuutua, kun hänet jo valittiin alueen lähidemokratiafoorumin puheenjohtajaksi.

Kaikille avoimien lähidemokratiakokousten tarkoitus on, että kuka tahansa voi tehdä ehdotuksia, jotka kaupunki ottaa käsittelyyn.

Huttusen mielestä kaikkein tärkeintä olisi etsiä keinoja kaupungin elinvoiman kehittämiseksi. Hän on huolissaan etenkin asunto-omaisuuden arvon alenemiseen

— Asunnoissa on kiinni paljon edellisten sukupolvien ja tämän sukupolven elämäntyötä. Se kaikki hupenee, koska olemme Savonlinnassa.

Foorumin puheenjohtajana Huttusen tehtäviin kuuluu muun muassa valmistella syksyn lähidemokratiakokouksen asialista yhdessä elinkeinojohtaja Janne Weanderin kanssa.

Valmis asialista tehdään, jotta tarvittavat asiantuntijat osataan kutsua mukaan. Ideoita voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen janne.weander@savonlinna.fi.

Asialistasta huolimatta syksylläkin saa tuoda käsittelyyn mitä tahansa ehdotuksia, kuten tiistainakin tapahtui.

Pitää saada paljon ihmisiä kokoon, että tulisi hullujakin ideoita. - Jyrki Huttunen

Huttunen toivoo, että yksityisten ihmisten lisäksi myös kylä- ja kaupunginosayhdistykset ja muut toimijat kertovat syksyä ajatellen ideoitaan.
Huttunen muistuttaa, että keskusta-alueen lähidemokratiafoorumi on myös Kellarpellon, Pihlajaniemen, Nätkin ja Nojanmaan ja kaikkien muiden keskustaajaman kaupunginosien foorumi.

Lähidemokratiafoorumi voi Huttusen mielestä lisätä elinvoimaa.

— Kaikki ideat tutkitaan, ja hyvät toteutetaan. Sen takia pitää saada paljon ihmisiä kokoon, että tulisi hullujakin ideoita. Moni asia ei ole kerralla suuri, vaan se lähtee pienestä ideasta liikkeelle, Huttunen sanoo.

Huttunen odottaa paljon esimerkiksi ideasta, jota Susanna Partanen ja Veera Kolehmainen työryhmineen vievät eteenpäin yrittäjävetoisen julkisen saunan saamiseksi Pikku Kakkosen uimarannan tuntumaan.

Kaupungin houkuttelevuutta Huttusen arvion mukaan lisää se, kun ihmiset pääsevät kertomaan ideoitaan asuinympäristönsä kohentamiseksi.

— Esimerkiksi OKL:n vanhan puutarhan muuttaminen kaupunkilaisten viljelypalstoiksi on tutkimisen arvoinen asia, Huttunen kommentoi Tiina Pulkkisen ideaa.

Tiistain kokouksesta virkamiesvalmisteluun lähtivät myös muun muassa toiveet bussireittien ja -aikataulujen kohentamisesta, muoviroskan keräystalkoista, keskikaupungin perhepuistosta, ikäihmisten kuntoiluvälineistä ja kaupungin sitoutumisesta kestävään kehitykseen.

Tuija Pauhu

Jyrki Huttunen valittiin keskustaajaman kaupunginosien lähidemokratiafoorumin puheenjohtajaksi saman tien, kun hän käveli tiistaina sisään valtuustosaliin
Jyrki Huttunen valittiin keskustaajaman kaupunginosien lähidemokratiafoorumin puheenjohtajaksi saman tien, kun hän käveli tiistaina sisään valtuustosaliin

Fakta: Jyrki Huttunen

Syntynyt 1951 Pesingissä Moinsalmella.

Asuu Savonlinnan Pihlajaniemellä.

Työskenteli kirvesmiehenä, kunnes putosi 48-vuotiaana katolta ja loukkasi polvensa pahasti. Kouluttautui koulunkäynninohjaajaksi ja työskenteli kouluissa, kunnes jäi kaksi vuotta sitten eläkkeelle.

Oli Pihlajaniemen kylätoimikunnan puheenjohtajana useita vuosia vuosituhannen vaihteen molemmin puolin.

Harrastukset metsästys ja kalastus.

Huttusella on kolme aikuista lasta ja kaksi lapsenlasta.

Uusimmat uutiset