Uimahallille esitetään vaikeuksien vuoksi lisää remonttirahaa — Eniten lisätyötä aiheuttanut pesu- ja saunatiloista tehdyt asbestilöydöt

Savonlinnan Pikku-Saimaan työmaan on arvioitu valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Timo Seppäläinen

Tällä hetkellä Savonlinnan uimahallin remontissa on tavoitteena, että tyhjää uima-allasta päästään täyttämään ennen vuodenvaihdetta.
Tällä hetkellä Savonlinnan uimahallin remontissa on tavoitteena, että tyhjää uima-allasta päästään täyttämään ennen vuodenvaihdetta.

Savonlinnan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi lisämäärärahaa uimahallin remonttiin. Rahaa tarvitaan lisää 200 000 euroa.

Uimahallin sisätyöt ovat pitkittyneet ja vaikeutuneet sen vuoksi, että pesu- ja saunatilojen purkutöissä tilojen rakenteista löydettiin piilossa olevia haitta-aineita ja huomattavia kosteusvaurioita.

Haitta-ainetutkimukset olivat kuitenkin olleet yleisen käsityksen mukaan riittävät ennen purkutöiden aloittamista.

Eniten ylimääräistä työtä Pikku-Saimaassa on aiheuttanut pesu- ja saunatilojen rakenteista tavattu, asbestia sisältävä eriste. Asbestia sisältävien rakenteiden purkaminen on hyvin hidasta jo tarkoin säädettyjen työturvallisuusmääräysten vuoksi.

Purkutöiden määrä on lisääntynyt merkittävästi remontin edetessä ja rakenteita täytyy uusia suunniteltua laajemmin. Siksi urakkaan varattu määräraha ei tule riittämään.

Ensi viikolla sauna- ja pesutiloissa päästään tekemään uusia rakenteita. — Pekka Hanikka

Uimahallin pesuhuoneiden ja saunojen korjauksiin varattiin vuoden 2019 talousarvion investointiosaan 250 000 euron määräraha.

Kaupunginhallitus katsoo, että uimahalliremontin lisämääräraha voidaan ottaa uuden keskuskeittiöhankkeen investointirahoista, koska keittiöhanke on puolestaan alkuvaiheessa, eikä keskuskeittiölle varattua investointirahaa pystytä kokonaan käyttämään tänä vuonna.

Rakennusmestari Pekka Hanikka kaupungin toimitilapalveluista kertoi tiistaina, että tällä viikolla Pikku-Saimaan pesu- ja saunatilojen haitta-ainetyöt saadaan valmiiksi eli haitallinen asbesti saadaan poistettua tiloista. Ensi viikolla sauna- ja pesutiloissa päästään sitten tekemään uusia rakenteita.

Tämän hetkinen tavoite on, että remontti uimahallissa valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Tarkempaa ajankohtaa ei ole määritelty.

Uimahallia ruvettiin korjaamaan viime toukokuun alussa. Aivan ensimmäisen aikataulun mukaan remontin piti kestää nelisen kuukautta. Korjaustöihin olivat syynä miesten ja naisten pesutiloissa sekä saunoissa havaitut kosteusongelmat.