Sähkönsiirtoyhtiö: Varautukaa katkoihin, ja malttia — Nyt tuulee, puuta kaatuu ja sähköjä katkeilee

Järvi-Suomen Energian verkossa oli maanantaina iltapäivällä klo 14 noin 800 sähkötöntä asiakasta.

Kai Skyttä

Voimakas tuuli on jo katkonut sähköjä Mikkelin ja Savonlinnan seuduilla tänään maanantaina ja katkoja on odotettavaissa lisää päivän ja illan mittaan.
Voimakas tuuli on jo katkonut sähköjä Mikkelin ja Savonlinnan seuduilla tänään maanantaina ja katkoja on odotettavaissa lisää päivän ja illan mittaan.

Voimakas matalapaine puuskaisine tuulineen on saapunut koillisesta Järvi-Suomen seudulle.

Rintama saavutti Järvi-Suomen Energian jakelualueen Mikkelin ja Savonlinnan seuduilla puolen päivän aikaan ja sähkönjakeluverkkoon on syntynyt vikoja. Klo 14 aikaan yhtiön keskijänniteverkossa oli noin 800 asiakasta ilman sähköä.

— Olemme varanneet resursseja sekä viankorjaukseen että asiakaspalveluun ja seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti. Olemme siirtyneet kohotettuun eli keltaiseen valmiustilaan ja viankorjauksen hallintaa on vahvistettu. Vikojen syntymistä edesauttaa se, että puut ovat täydessä lehdessä, jolloin ne ovat erityisen alttiita tuulen voimalle, kertoo Pilvi Lötjönen yhtiön palveluista.

Lötjönen pyytää asiakkailta malttia yhteydenotoissa varsinkin myräkän alkuvaiheessa.

— Vikapalvelunumeroomme 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että saamme kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista.

Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata häiriökartalta tästä.

Vikakeskeytyksistä voi myös tilata tekstiviestitiedotteen lähettämällä maksuttoman tekstiviestin JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.

Hyödyllistä tietoa sähkökatkoon varautumisesta löytyy tästä.