Poliisi otti kiinni seurueen, joka varasti tavaraa ruokakaupoista eri puolilla Etelä-Savoa ja Kymenlaaksoa — Toimintatapaan kuului sählätä kassalla maksun kanssa

Saatuaan osan tuotteista haltuunsa yksi jäsenistä poistuu liikkeestä muiden jäädessä maksamaan.

Jasmine Kousa

Huijarivarkaat ovat vieneet uhreilta muun muassa pankkikortteja.
Huijarivarkaat ovat vieneet uhreilta muun muassa pankkikortteja.

Poliisi on ottanut kiinni seurueen, jota se epäilee ruokakaupoissa Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa tehdyistä varkauksista.

Mukana olijat ovat keränneet runsaasti tavaraa ostoskoreihin, kerrotaan Itä-Suomen poliisin tiedotteessa. Kassalla seurueen jäsenet ovat pyytäneet useita askeja savukkeita sekä joissain tapauksissa myös raha-arpoja.

Saatuaan savukkeet ja osan tuotteista haltuunsa yksi jäsenistä poistuu liikkeestä muiden jäädessä maksamaan.

Maksutilanteessa käy ilmi, ettei pankkikortti toimi tai maksu jää muusta syystä tekemättä. Seurue poistuu paikalta niin, että osa tuotteista jää kaupan kassalle, mutta osa viedään mukana.

Vastaavanlaisia tapauksia kävi ilmi useita kymmeniä eri puolilla Etelä-Savoa ja Kymenlaaksoa. Pidätettynä olleita miestä ja naista kuulusteltiin lähes kolmeenkymmeneen omaisuusrikokseen.

Poliisi otti henkilöt kiinni perjantaina Varkaudessa. Seurue on myös eri kokoonpanoissa mennyt liikkeisiin ja anastanut tavaraa vaatteisiin piilottamalla.