Savonrannalle luvassa käteisnostoautomaatti kenties jo ennen joulua — ”Kyllä Savonrannallakin käteistä rahaa tarvitaan, ja Kerimäen automaatille on pitkä matka”, sanoo automaatin puuhamies Matti-Pekka Parkkinen

Osuuskauppa Suur-Savon ja automaattiyhtiö Nokas Oy:n yhteistyö alkaa Savonrannalta.

Nokas Oy

Kuvassa näkyvän kaltainen käteisnostoautomaatti on tulossa Savonrannallekin — mahdollisesti jo ennen joulua.

Savonrannan Salen tuulikaappiin rakennetaan parhaillaan paikkaa käteisnostoautomaatille.

Pankkiautomaattiyhtiö Nokas Oy:n kehitysjohtaja Risto Lepo kertoo, että tavoitteena on saada automaatti asennettua ennen joulua.

Nokas on pankeista riippumaton käteisautomaattipalveluja tarjoava yhtiö. Yhtiöllä on Pohjoismaissa 1 500 automaattia. Suomessa automaatteja on nyt 230. Vuoden kuluttua Lepo arvioi niitä olevan 450.

Savonrannan automaatti tuli Levon mukaan tässä vaiheessa ajankohtaiseksi, kun Matti-Pekka Parkkinen Savonrannalta otti häneen yhteyttä viime keväänä.

Savonrannalla oli saatu tietää, että pankki lopettaa Savonrannan konttorinsa. Pankkiautomaattia Savonrannalla ei ole koskaan ollutkaan.

— Ajattelin, että kyllä Savonrannallakin käteistä rahaa tarvitaan, ja Kerimäen automaatille on pitkä matka, Parkkinen sanoo.

Sitten soitettiin Heikki Hämäläiselle — Niinpä Osuuskauppa Suur-Savon ja automaattiyhtiö Nokas Oy:n yhteistyö alkaakin Savonrannalta

Kun Lepo oli käynyt Savonrannalla toteamassa, että Salen tuulikaapissa olisi Savonrannalla paras paikka automaatille, Parkkinen otti yhteyttä Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtajaan Heikki Hämäläiseen.

Nokas Oy ja S-ryhmä olivat jo valmiiksi kumppaneita, sillä ajan mittaan Nokas vaihtaa kaikki S-ryhmän ottoautomaatit käteisnostoautomaatteihin.

Osuuskauppa Suur-Savon alueella Savonrannan automaatti on ensimmäinen.

— Yhdessä Osuuskaupan kanssa totesimme, että Savonrannalla on paljon kesäasukkaita ja kesätapahtumia ja että sieltä on pitkät matkat, Lepo sanoo.

Nokas Oy:n käteisnostoautomaatit toimivat kaikkien pankkien Visa- ja Mastercard-korteilla pitkälti samoin kuin muutkin pankkiautomaatit. Nokas Oy ei peri rahan nostamisesta ylimääräisiä maksuja, kuten eivät muutkaan.

Yhtiön käyttäjätavoite on pienempi kuin pankkien omistamalla Automatia-yhtiöllä, joten yhtiö voi tuoda automaatteja paikkoihin, joissa pankeilla ei niitä ole.