Ministeri Anne Berner – ”VR:n pilkkomiselle paljon kiitosta”

"Minä odotin toki kritiikkiä, mutta nythän tätä arvostelua on tullut lähinnä VR:n sisältä."

Antti Varonen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner haluaa korostaa, että VR:n yhtiöittämisiin tähtäävät uudet suunnitelmat ovat saaneet runsaasti myönteistä palautetta. Maanantaina ministeri vieraili Sulkavalla.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) korosti maanantain Itä-Savolle, että niin sanottu VR:n pilkkomissuunnitelma on saanut julkisuudessa hyvin paljon myönteistä palautetta.

— Olen ollut yllättänyt, kuinka myönteisesti suunnitelma VR:n toimintojen eriyttämiseksi eri yhtiöihin on otettu vastaan. Meidän saama palaute on ollut pääsääntöisesti myönteistä.

— Minä odotin toki kritiikkiä, mutta nythän tätä arvostelua on tullut lähinnä VR:n sisältä.

Ministerin omat lähtökohdat ovat uudistuksessa Bernerin mukaan olleet kansalaiset, yritykset ja näiden tarvitsemat palvelut.

— Elinkeinoelämä tarvitsee kilpailua, ja junamatkustamisen hinnoittelu avoimmuutta.

Berner sanoo, että hän olisi erittäin huolissaan, jos VR-uudistus ei aiheuttaisi vastustusta. Silloin muutos ei olisi hänen mukaansa edes merkittävä.

— On kuitenkin niin, että kritiikki tulee muutamassa tunnissa, mutta se on nopeasti myös laantunut, kun asioihin on perehdytty.

Bernerin mukaan minkäänlaisille uusille selvityksille ei ole enää tarvetta, eikä sellaisia tehdä. Talouspoliittinen ministerivaliokunta on asiassa jo päätöksensä tehnyt.

— Tätä uudistusta on selvitetty riskeineen puolitoista vuotta. Nyt asiaa valmistellaan työryhmissä siitä, kuinka selvitys voidaan panna toimeen.

— Käytännössä siellä pohditaan, kuinka VR:n kolmen toiminnon eriyttäminen toisiin yhtiöihin voisi parhaiten tapahtua.

Risto Leppänen

Risto Leppänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.