Eksote kertoo 42 uudesta koronavirustartunnasta perjantain jälkeen – "Varmaan tulee vielä positiivisia jonkun verran lisää, mutta tämä on rauhoittumassa"

Opiskelijoiden koronaryväksestä on varmistunut 43 tartuntaa, noin sata on testattu. THL:n mukaan maanantaina koronatapauksia todettiin 9 Lappeenrannassa ja yksi Ruokolahdella.

Kai Skyttä

Eksote kertoi maanantaina 42 uudesta koronavirustapauksesta. Kuvituskuva.
Eksote kertoi maanantaina 42 uudesta koronavirustapauksesta. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa on varmistunut 42 koronavirustartuntaa perjantain jälkeen.

Yhteensä tartuntoja on nyt todettu maakunnassa 393, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo maanantaina päivitetyssä tilannekuvassaan.

Nyt varmistuneista tapauksista 9 on merkitty sunnuntain kohdalle, 16 lauantaille ja 17 perjantaille koronavirustauti lukuina -taulukkoon.

Lappeenrannassa Karankokadun opiskelijataloon liittyviä tartuntoja on nyt todettu 43 kappaletta, ylilääkäri Sami Raasakka kertoo.

Tähän liittyen on testattu lähes 100 ihmistä.

– Varmaan tulee vielä positiivisia jonkun verran lisää, mutta tämä on rauhoittumassa.

Koska koronatartunnat ovat levinneet opiskelijoiden keskuudessa melko herkästi, on todennäköisesti kyseessä koronaviruksen brittivariantti. Asia varmistuu vasta sekvensoinnin jälkeen.

– Se tiedetään, että mutaatiokantaa on, todennäköisimmin brittivirus.

Vähän sosiaalisia kontakteja opiskelijayhteisön ulkopuolella

Opiskelijaporukka oli käynyt 10 helmikuuta Holiday Club Saimaan kylpylässä. Tartunnat alkoivat levitä sen jälkeen.

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston (LUT) ja LAB-ammattikorkeakoulun kampus Skinnarilassa suljetaan opiskelijoilta kahdeksi viikoksi, LUTin verkossa julkaistuissa koronaohjeissa sanotaan.

– Alueen kannalta on hyvä, että heillä on ollut kohtuullisen vähän sosiaalista elämää oman yhteisönsä ulkopuolella, Raasakka toteaa.

Eksote on avannut lisätestauskapasiteettia Lappeenrannan Armilaan, mutta opiskelijoiden testaus on kuormittanut koronatestausta.

Meillä menee tällä hetkellä niin, että samana päivänä ei pääse testiin, vaan se menee seuraavaan päivään. — Sami Raasakka

– Meillä menee tällä hetkellä niin, että samana päivänä ei pääse testiin, vaan se menee seuraavaan päivään.

Muita kuin opiskelijaporukkaan liittyviä koronatartuntoja todettiin Etelä-Karjalassa viime viikolla 18.

– Se on hyvin normaali luku. Ei ole muita isoja ryppäitä, vaan yksittäisiä tapauksia, Raasakka toteaa.

Etelä-Karjalan koronavirustilanne on kiihtymisvaiheessa. Koronaviruspandemian vaiheet ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Alueellinen koronavirustilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina.

THL: 9 uutta tartuntaa Lappeenrannassa, 1 Ruokolahdella

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa raportoitiin maanantaina 10 uutta koronavirustapausta. Niistä 9 todettiin Lappeenrannassa ja yksi Ruokolahdella.

Lappeenrannan tartuntojen määrä on nyt 256 ja Ruokolahden 14. Imatralla tapauksia on ollut 89, Lemillä 6, Luumäellä 9, Rautjärvellä 9, Savitaipaleella 5 ja Taipalsaarella 12.

THL:n mukaan Etelä-Karjalan tartuntojen yhteenlaskettu määrä on nyt 406.

Koko maassa 390 tartuntaa

Koko maassa on todettu 390 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 163 tartuntaa, mikä on 966 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 470 tartuntaa. Tämä on 777 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu yhteensä 54 132.

Luetuimmat