Sulkavalla uistelukisaan lauantaiksi luvataan melkein saalistakuu

Tällä kertaa lohikaloilla on isot kertoimet: järvilohella ja järvitaimenella kummallakin kerroin on 25

Teijo Korhonen

Sulkavan syysuistelukisassa odotellaan lauantaina taas hyviä saaliita.
Sulkavan syysuistelukisassa odotellaan lauantaina taas hyviä saaliita.

Sulkavan syysuistelukisassa lauantaina 3. lokakuuta odotetaan taas hyviä saaliita. Perinteisesti kisapäivän päätteeksi punnitukseen tulee vuosi toisensa jälkeen valtavia saaliita.

– Järjestäjät eivät lupaa saalistakuuta, vaikka se ei ole kaukaa haettua, tiedotteessa todetaan.

Järjestävä seura Sulkavan Vapa-Veikot ei lupaa varmaa saalista kaikille, vaikka muistuttaa aiemmin saaduista mojovista saaliista.

– Saaliskaloja on jokunen vuosi sitten noussut yhteensä satoja kiloja. Nyt uistelijoilla voivat olla tavoitteena lohikalat, sillä Saimaan lohikantoja on vaalittu säännöllisillä istutuksilla.

Tällä kertaa lohikaloilla on isot kertoimet: järvilohella ja järvitaimenella kummallakin kerroin on 25. Kuhalla kerroin on kolme, samoin ahvenella. Hauella kerroin on yksi. Hauella ei ole alamittaa. Järvilohella alamitta on 61 cm ja järvitaimenella 51 cm ja kuhalla 50 cm ja ahvenella 25 cm.

Kilpailualueena on kalaisana tunnettu Sulkavan yhteislupa-alue, noin 16 500 hehtaaria. Vaparajoituksia ei ole, ja täkyraksi on sallittu. Rajoituksena on yksi lohikala per vene.

Syysuistelussa kilpaillaan koko päivä eli aamulla kello 9 aloitetaan ja uistelu loppuu kello 16.

Syysuistelussa kilpaillaan koko päivä eli aamulla kello 9 aloitetaan ja uistelu loppuu kello 16. Alussa ja lopussa on puolen tunnin siirtymät. Siirtyminen kilpailualueelle alkaa noin puolen yhdeksän tienoilla kipparikokouksen jälkeen. Kisakanslia on aivan keskellä kirkonkylää kioski Alanteen Helmessä.

Lähtöpaikkoina kirkonkylän, Vekaran ja Hakovirran luiskat. Palkinnot jaetaan lähtöpaikan luona punnituksen ja protestiajan jälkeen. Palkintoina jaetaan peräti 80 prosenttia osanottomaksuista.

Kalat on pistettävä, kurkku katkaistava ja laitettava kylmään heti pyydystämisen jälkeen. Kilpailun järjestäjältä saa jäitä.

Punnitus alkaa noin 15.30 rantakioski Alanteen Helmen luona, kilpailijoiden tulee olla viimeistään kello 16.30 punnituspaikalla.

Punnitukseen voi tulla muullakin kuin veneellä. Osallistumismaksu on 60 euroa per venekunta. Kilpailukortit tulee palauttaa punnituspaikalle. Mahdollisista keskeytyksistä pitää ilmoittaa kisakansliaan.

Lisätietoja antavat Ari Partanen, puh. 0400 808 399 tai Matti Qvintus 050 5643 156.